'Mr. Derby' / Soudani za RTL: 'Dinamo poštuje islam, to je jedan od razloga zašto sam ostao'

'Klub je od prvog dana pokazao veliki respekt prema meni i mojoj religiji i moram priznati da se odlično osjećam ovdje i to je sigurno jedan od razloga zašto sam odlučio ostati', kazao je Soudani za RTL

30.10.2017.
19:24
VOYO logo

Španjolska Primera ima Messija i Ronalda, francsuki Championnat Neymara, njemačka Bundesliga Lewandowskog, a Hrvatska ima - Soudanija. MR Derby ili Mister škarice - već je godinama noćna mora najvećim rivalima, a RTL-ovoj ekipi otkrio je zašto je već četiri godine vjeran modrom dresu.

Ako noge zadrhte, a treba se prelomiti derbi - zovite Sudanija. Ne, nije ovo sreća, a ni prvi put. Voli Dinamov Alžirac napraviti nemoguće. I još k tome, baš mu nekako Rijeka leži. Pokazao je to i ovog vikenda za bijeg Modrih na ugodnih plus devet od aktualnog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Škarice su nešto što pokušavam vježbati na treninzima. Isto tako mislim da ako ne probaš nećeš ni moći zabiti, ali treba imati i malo sreće da ti takav gol uđe na tako velikim utakmicama", priča nam EL Arbi Hillel Soudani, nogometaš Dinama.

I zato je Sudani postao Mister Derbi. Otkako je stigao u klub, najveću ubojitost pokazao je prema Rijeci. U četiri godine upola manje zabio je Hajduku. Najmanje pak Osijeku, iako je baš svoj prvijenac u Modrom dresu postigao upravo protiv njih. Pa iako je prošle sezone zabio 17 golova, sjetit ćete se njegovih suza jer je Dinamo okončao godinu bez ijednog trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nam je bila jedna crna godina, ali isto tako mislim da nismo imali previše sreće. Izvukli smo pouku, pokazali smo već ove sezone da smo se poboljšali, ali mislim da još niste vidjeli ništa od nas. Dinamo će biti još bolji", ističe Soudani.

Osobito ako na zimu u Maksimir sleti Rijekin killer, Mario Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je on jako dobar igrač. Ako dođe kod nas, siguran sam da će biti pojačanje. Dinamo je klub u kojem je uvijek velik pritisak. U svakoj utakmici treba dati sve od sebe, sve druge ekipe kada igraju protiv nas postignu svoj maksimum tako da je stvarno specifično igrati ovdje, ali siguran sam da ima kvalitete i da će nas pojačati."

Zanimljivo je zato kako Soudani nije postao ničije pojačanje već četiri godine. I dok malo tko zna, veliku ulogu odigrao je Dinamov stav, ali ne spuštanjem rampe na transfere već prema Sudanijevoj islamskoj vjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je tu od prvog dana pokazao veliki respekt prema meni i mojoj religiji i moram priznati da se odlično osjećam ovdje i to je sigurno jedan od razloga zašto sam odlučio ostati ovdje i zašto se ovdje osjećam kao kod kuće", kazao nam je Soudani.

Kaže, drugi klubovi ga ne zanimaju, tek jednom ne bi mogao odbiti poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što svi znaju, ja sam veliki navijač Chelseaja tako da je moj veliki san jednog dana zaigrati za Chelsea."

A dok Chelsea ne zakuca na vrata, Soudani namjerava dokazivati svoju laskavu titulu - mistera derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo