Postaje uzbudljivo / Šok za favorita: Branitelj naslova na rubu ispadanja s Afričkog kupa nacija

Image

Sierra Leone je slovio za potpunog autsajdera prije početka prvenstva no još uvijek su neporaženi i imaju šanse za prolazak u drugi krug.

17.1.2022.
10:17
VOYO logo

U susretu 2. kola E skupine Afričkog kupa nacija Ekvatorijalna Gvineja je u Douali sa 1-0 pobijedila Alžir, branitelja naslova, gurnuvši ga na rub ispadanja. Pogodak odluke zabio je Esteban Obiang u 70. minuti.

Alžir, koji je uoči prvenstva slovio kao jedan od favorita, nakon dva kola ima samo jedan bod, bez postignutog gola, a u zadnjem kolu ga očekuje Obala Bjelokosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sierra Leone najljepša priča prvenstva

U prvom dvoboju iz ove skupine Obala Bjelokosti je odigrala 2-2 protiv Sierra Leonea propustivši priliku osigurati prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obala Bjelokosti je mogla povesti već u 12. minuti, no Franck Kessie je promašio jedanaesterac. Bjelokošćani su potom imali 1-0 i 2-1, te još nekoliko sjajnih prilika, no Sierra Leone je oba puta izjednačila, za 2-2 u trećoj minuti nadoknade nakon katastrofalne pogreške vratara Badra Ali Sangarea kojem je lopta ispala iz ruke.

Image
Društvene mreže gore /

Potez majstora: Modrić se golčinom upisao u povijest i Realu donio prvi trofej sezone

Image
Društvene mreže gore /

Potez majstora: Modrić se golčinom upisao u povijest i Realu donio prvi trofej sezone

Za Obalu Bjelokosti zabili su Sebastien Haller (25) i Nicolas Pepe (65), dok su na drugoj strani strijelci bili Musa Noah Kamara (55) i Alhaji Kamara (90+3). Sierra Leone je slovio za potpunog autsajdera prije početka prvenstva no još uvijek su neporaženi i imaju šanse za prolazak u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obala Bjelokosti vodi sa četiri boda, E.Gvineja ima tri, Sierra Leone dva, a Alžir jedan bod. U posljednjem kolu ove skupine, 20. siječnja sastaju se Obala Bjelokosti i Alžir, te Sierra Leone i Ekvatorijalna Gvineja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunis dominantan protiv autsajdera

Odigrane su i dvije utakmice u F skupini. Tunis je pobijedio Mauritaniju sa 4-0, dok su Gambija i Mali odigrali 1-1.

Nakon što je u prvom kolu izgubio od Malija sa 0-1, Tunis se vratio u igru za prolaz u osminu finala uvjerljivom pobjedom protiv Mauritanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunis je već nakon osam minuta vodio sa 2-0 golovima Hamze Mathlouthija (2) i Wahbija Khazrija (8). Khazri je u 64. minuti zabio za 3-0, a Seifeddinea Jaziri je u 66. postavio konačnih 4-0. Ghailene Chaalali je u sudačkoj nadoknadi imao jedanaesterac za 5-0, no Babacar Diop je obranio njegov udarac.

U drugom susretu Gambija i Mali su odigrali 1-1 i obje ekipe su ostale u igri za plasman u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali je poveo u 79. minuti golom Ibrahima Konea iz jedanaesterca, a izjednačio je Musa Barrow u sudačkoj nadoknadi, također iz kaznenog udarca.

Na ljestvici vode Mali i Gambija sa po četiri boda i razlikom pogodaka 2-1, Tunis ima tri boda, a Mauritanija je na začelju bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu, 20. siječnja igrat će Gambija i Tunis, te Mali i Mauritanija.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo