Šok! Oba Manchestera ispala iz Lige prvaka!

Nogometaši Basela priredili su pravu senzaciju izbacivši Manchester United iz Lige prvaka! Švicarski prvak slavio je na St. Jakob-Parku s 2:1.

8.12.2011.
1:09
VOYO logo

Basel - Manchester United 2-1 (Streller 9, Frei 85) Benfica - Otelul Galati 1-0 (Cardozo 7)

Redoslijed: 1. Benfica 12, 2. Basel 11, 3. Manchester United 9, 4. Otelul 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Basel je u ovaj nevjerojatan pothvat krenuo pogotkom već u 9. minuti utakmice.

Xherdan Shaqiri prošao je s lijeve strane Baselova napada, ubacio loptu na peterac, vratar De Gea je nepotrebno nogom odbio loptu do Marca Strellera koji je s nekoliko metara pogodio praktički prazna vrata za 1:0. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=aMWvTyJCVWCkDKlV

Manchester United krenuo je odlučno u nastavak, ali nikako nije dolazio do čiste prilike. Minimalna prednost Basela stajala je sve do 85. minute kada je Alexander Frei, ponovno nakon asistencije Shaqirija zabio za 2:0 i srušio sve snove Uniteda o ovogodišnjem osvajanju Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9YRreBpJlY4PGhMc

Pogodak nade za eventualni povratak u 89.minuti zabio je Phil Jones, ali bilo je prekasno. Basel je tako, barem zasada kreirao iznenađenje sezone izbacivši moćni United iz najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, bilo je ovo tek treći put u klupskoj povijesti Uniteda da ispadaju u grupnoj fazi natjecanja. Prethodna dva puta dogodila su se u sezonama 1994./1995. i 2005./2006.

Još nekoliko vrlo zanimljivih podataka obilježilo je ovu utakmicu. Prošlo je više od pet godina otkako je Manchester United posljednji put poražen izvan svog Old Traffirda (Celtic 2006. godine u studenom). Baselov prvi pogodak je tek drugi koji je United primio u posljednjih devet gostujućih utakmica. A ispadanjem i gradskog rivala Cityja, Engleska je ostala na samo dva predstavnika u posljednjih 16, što se nije dogodilo od sezone 2003./2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu skupine Benfica je s minimalnih 1:0 slavila protiv Otelul Galatija, a jedini pogodak postigao je Paragvajac Oscar Cardozo u sedmoj minuti prvog djela.

Mancester City – Bayern 2-0 (Silva 36, Yaya Toure 52) Villarreal – Napoli 0-2 (Inler 65, Hamšik 76)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Bayern 13, 2. Napoli 11, 3. Manchester City 10, 4. Villarreal 0

Ništa bolje sreće od gradskog rivala nije bio ni Manchester City, koji je mogao u nokaut-fazu samo uz scenarij pobjede nad Bayernom u Manchesteru i bilo kojeg ishoda osim pobjede Napolija protiv Villarreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio posla je City obavio, ali izostala mu je pomoć Villarreala. Žuta podmornica završila je natjecanje bez i jednog osvojenog boda.

Momčad Roberta Mancinija svladala je Bayern s 2:0. Silva je nakon dugotrajne akcije Cityja lijepim pogotkom doveo domaćina u vodstvo u 36. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 2:0 postavio je Yaya Toure na asistenciju Edina Džeke u 52. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Bayerna, koji je nastupio u prilično oslabljenom sastavu, svih 90 minuta odigrali su hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić.

Olić je u 12. minuti dobro tukao s lijeve strane, ali je Hart odbio loptu u korner. U 14. minuti je Olić dobio žuti karton zbog prekršaja na Saviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti ponovno je hrvatski reprezentativni napadač sudjelovao u akciji iz koje je Bayern mogao povesti, ali niti on niti Alaba nisu uspjeli poslati loptu u mrežu.

Inter - CSKA 1-2 (Cambiasso 51 / Doumbia 50, Berezucki 87) Lille - Trabzonspor 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Inter 10, 2. CSKA 8, 3. Trabzonspor 7, 4. Lille 6

Moskovski CSKA iznenadio je milanski Inter u gostima što mu je donijelo nastavak u natjecanju u Ligi prvaka s obzirom da su ziheraškom utakmicom Lille i Trabzonspor odigrali 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskovljani su u posljednje kolo skupine ušli kao najveći autsajder s obzirom da im je trebala pobjeda u Milanu i neriješeni rezultat Lillea i Trabzonspora. Međutim, to se upravo i dogodilo.

Prvo poluvrijeme u Milanu završilo je bez pogodaka, a u nastavku je prvi 'udario' CSKA. Bjelokošćanin Seydou Doumbia zabio je u 50. minuti za 1:0 nakon asistencije Vagnera Lovea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu kasnije, Argentinac Esteban Cambiasso je, nakon jedne odbijene lopte u kaznenom prostoru, vratio stvari na početak i zabio za 1:1.

Rezultat je na semaforu stajao do 87. minute kada je obrambeni igrač Vasili Berezucki postigao pobjednički pogodak vrijedan osmine finala Lige prvaka. Ova utakmica milanskom Interu rezultatski nije ništa značila, a to se moglo i vidjeti po postavi i reakciji igrača na primljene pogotke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine B Trabzonspor je došao po remi u Lille i to je ostvario. Međutim, nije računao da će Moskovljani slaviti kod Intera što ih je ostavilo bez nastavka natjecanja u Ligi prvaka, a Lille bez Europe uopće! Spomenimo još samo da je Lille uputio čak 21 udarac prema suparničkim vratima, od čega je pet išlo u okvir, ali nijedna nije pronašla put do mreže turske momčadi.

Inter je već kolo ranije osigurao osminu finala Lige prvaka i to sa vodećeg mjesta u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo