SMIJE LI OLMO IGRATI U DRUGOM KRUGU LIGE PRVAKA AKO JE VEĆ NASTUPAO ZA DINAMO? / Evo što kaže UEFA-in pravilnik

Image
Foto: Profimedia

Osim Olma postoje još dva jako zanimljiva slučaja.

17.2.2020.
18:50
Profimedia
VOYO logo

Španjolski nogometaš Dani Olmo napravio je pravi „bum“ ove zime. U rekordnom HNl transferu otišao je iz zagrebačkog Dinama put Leipziga koji na njega izbiljno računa.

Olmo je već upisao svoje prve nastupe, a zabio je i svoj prvi pogodak. No smije li nastupati u Ligi prvaka ove sezone ako znamo da je već nastupao za Dinamo? Zavirili smo u pravilnik UEFA-e da bismo razjasnili sve sumnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je bio slučaj u proteklim sezonama i dobro poznato pravilo, klubovi koji prođu u drugi krug UEFA-inih natjecanja mogu registirirati još tri igrača koji nisu nastupali u drugim klubovima.

Image
Foto: Profimedia

Angelino (li) und Daniel Olmo beim DFB-Pokal Spiel Eintracht Frankfurt gegen RB Leipzig am 04.02.2020 in Frankfurt DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and / or quasi-video. Football: Germany, DFB Cup, Frankfurt, BRD - 04 Feb 2020, Image: 496657329, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

ODVRATAN POTEZ BARCELONE ISPLIVAO NA POVRŠINU: Platili gotovo milijun eura za blaćenje ugleda Lionela Messija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODVRATAN POTEZ BARCELONE ISPLIVAO NA POVRŠINU: /

Platili gotovo milijun eura za blaćenje ugleda Lionela Messija

Image
ODVRATAN POTEZ BARCELONE ISPLIVAO NA POVRŠINU: /

Platili gotovo milijun eura za blaćenje ugleda Lionela Messija

Promjena pravila

No prošle sezone je krovna organizacija europskog nogometa promijenila i to pravilo. Naime, momčadi tako i ove sezone mogu registrirati još tri igrača, neovisno o tome jesu li nastupali za druge momčadi u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi. Registaciju tih igrača momčadi koje su osigurale drugi krug morale su obaviti do 3. veljače.

Kako je Dani Olmo potpisao ugovor s Leipzigom 25. siječnja, njegova je momčad imala dovoljno vremena da ga registrira za nastup u Ligi prvaka. Inače, Leipzig igra već u srijedu u 21 sat protiv Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Olma postoje još dva jako zanimljiva slučaja. Tu je sjajni Norvežanin Haaland koji je prešao u Dortmund iz Salzburga, a Manchester United sigurno će trebati usluge Bruna Fernandesa koji je u redove Crvenih vragova stigao iz Sportinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo