SLAVNI KAPETAN OTVORIO DUŠU: / 'Ne igram ni za Šukera, ni Mamića, igram za Hrvatsku'

Image

Kapetan reprezentacije Hrvatske Darijo Srna rekorder je po broju nastupa za Hrvatsku (129 utakmica) i za ukrajinski klub Šahtar (486).

21.4.2016.
12:36
VOYO logo

Iako Srna uživa igrati nogomet, iako je ostvario zapaženu karijeru tijekom koje je bio na meti europskih velikana poput Chelsea, ističe kako mu u nogometu smetaju stalna podbadanja. Nakon toliko godina i toliko utakmica za nacionalnu i klupsku momčad Srna zaslužuje istinski i duboki naklon. Kapetan Hrvatske je tijekom svih godina karijere bio glavni igrač, istinski lider. Ali on nije zadovoljan.

'Ne mogu shvatiti one koji me podbadaju i koji mi podmeću'

"Ma, muči me spoznaja da su hrvatski nogometaši omiljeniji pa i priznatiji u stranom svijetu nego kod kuće. Nije da mi trebaju aplauzi, ne patim od komplimenata, ali ne mogu shvatiti one koji me podbadaju, podmeću mi, iskrivljuju neke moje izjave", kazao je Darijo Srna za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon što je Niko Kovač smijenjen s funkcije izbornika reprezentacija, predstavnici Torcide razgovarali su s kapetanom kako bi ga uspjeli nagovoriti da on s još nekolicinom bitnijih i autoritativnijih igrača u svlačionici krene u bojkot reprezentacije jer, prema mišljenju većeg dijela hrvatskih navijača, nacionalna momčad je pod marionetom neformalnog vladara hrvatskog nogometa Zdravka Mamića koji iz pozadine vuče sve konce i koji je instalirao Antu Čačića na kormilo reprezentacije, kako bi još više ojačao svoj utjecaj na nju i sebi stvorio bolji izlog za prodaju svojih igrača. Međutim, Srna ističe...

'Reprezentacija je iznad svih nas'

"Reprezentacija je iznad svih nas, nitko ne smije biti iznad nacionalne momčadi. Znači, najvažniji su nacionalni interesi, to da služimo Hrvatskoj, dokazujemo se, radujemo nogometni narod. Ali i sve druge. Svakako, bojkot reprezentacije je po meni neshvatljiv, doslovno apsurdan. To ako netko ima nešto protiv Davora Šukera ili Zdravka Mamića nikako se ne bi smjelo iskazivati bojkotom. Ne igram ni za Šukera, ni Mamića. Za naš nogomet je bitna reprezentacija, njezin učinak, koji itekako afirmira našu državu", daje do znanja Srna i progovara o maćehinskom odnosu HNS-a prema gradu Splitu kad je o nacionalnim utakmicama riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To pitanje se mora riješiti, ljudi koji vode HNS i Hajduk trebaju sjesti, dogovoriti se… Još prije dvije godine sam zagovarao naše utakmice u Splitu, onda sam bez ikakva razloga bio izložen šikaniranju od strane dijela navijača Hajduka. Govorio sam i ponovit ću, Hajduk mi je u srcu, nema većeg navijača i prijatelja splitskog kluba od mene. Ali ja to ne izražavam bakljama, još manje vrijeđanjima s tribina. Ne mogu prihvatiti da se u Splitu odjednom poslije toliko vremena ne osjećam ugodno, jer to je u biti moj grad", kazao je Vatreni i istaknuo kako je Hrvatska na Euru jedna od reprezentacija koji su favoriti natjecanja.

Hrvatska jedan od favorita Eura

"To je tako na papiru, da smo među četiri-pet najboljih reprezentacija u Europi. No, ne trebaju nam neka velika obećanja, još manje euforija. Nama je bitna atmosfera, unutar reprezentacije smo kompaktni, svjesni smo svojih mogućnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna se osvrnuo na situaciji između izbornika Ante Čačića i Dejana Lovrena koja je uzburkala duhove u taboru Vatrenih.

'Lovren odgovara za sebe, kao i svatko uostalom'

"Njih dvoje, kao i svi drugi moraju biti svjesni da je reprezentacija kao cjelina najvažnija. Tu nema razlike ni kad bi bio u pitanju Srna, Modrić ili bilo tko treći. Čuo sam se s Lovrenom, razgovarao, ne želim iznositi detalje, ono što je bitno je da svatko odgovara za sebe", objašnjava Srna i ističe kako izbornik ima svoje odgovornosti i kako ne želi ulaziti u njegove odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Iako, izbornik baš nije trebao pustiti Lovrena da se zagrijava čitavo prvo poluvrijeme u Budimpešti pa ga ne uvesti u momčad. Tavo što je već izveo i s Ivicom Olićem u Rostovu na Donu u prijateljskom susretu protiv Rusije, mogao je pretpostaviti, čak i znati da će se dogoditi skandal.

"Kao kapetan sam tu da mu pomognem. Prema svakom izborniku sam bio lojalan, iskren u suradnji. Jednoga dana kad budem izbornik onda ću odgovarati i polagati račune", daje do znanja veliki hrvatski kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo