SLAVNI IVICA OSIM ODUŠEVLJEN VATRENIMA: / Pohvalio je Dalićevu ekipu, ali nešto mu ipak nije jasno

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Trenersku karijeru prekinuo je 2007. godine zbog zdravstvenih problema

9.9.2019.
8:50
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni bosanskohercegovački trener Ivica Osim, jedan od najslavnijih nogometnih stručnjaka s ovih prostora dao je intervju za Sportske novosti u kojemu se, između ostalog, osvrnuo i na hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Sedamdesetosmogodišnji Osim u mirovini je od 2007. godine, ali nije prestao pratiti nogomet koji mu je i dalje važan dio života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Živio od fudbala i za fudbal'

"Ja sam cijeli život živio od fudbala i za fudbal, hajde da kažem od nogometa i za nogomet. Meni se sada život sastoji od praćenja televizijskih prijenosa, kad sam u Sarajevu katkad odem na Grbavicu, ali u pravilu živim po režimu koji je odredila moja supruga Asima. A to je spavaj, jedi, prošetaj, što mi teško pada, pa hajde na preglede, kontrole", otkrio je Ivica Osim.

Image
Foto: AFP, ELVIS BARUKCIC

Ivica Osim

Slavni trener ponudio je svoje viđenje suvremenog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez velike filozofije

"Nema tu velike filozofije, svi znaju da se mora igrati brzo, a da bi se to moglo potrebna je vrhunska, savršena tehnika. Jedan od elemenata je duel igra, jako je bitno uzeti loptu što prije, što brže, tako je u stvari bilo oduvijek, ali danas je to bitna značajka. Ne postoji više trčanja za loptom, moraš njoj ususret…", prokomentirao je.

Također, sviđa mu se kako se razvija nogomet na našim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši klubovi, mislim na sve s ovih naših prostora su napredovali, Dinamo, Crvena zvezda, Partizan su na europskoj sceni, blizu je bila Rijeka i ovi moji beha - klubovi", rekao je.

Veliki komplimenti

Osim je impresioniran Vatrenima, koje u ponedjeljak od 18 sati očekuje važna utakimica s Azerbajdžanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste avangarda. I nije mi drago, pa ni jasno kad čujem neke komentare, onako defetističke, kao Hrvatskoj predstoji smjena generacije, kao da neki zazivaju pad, manjak uspjeha. Imate baš raznovrsne igrače…Tu ste vi novinari važni, vi morate zauzeti pravu poziciju, braniti projekte koji imaju budućnost", izjavio je.

U ponedjeljak s Azerbajdžanom

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija nakon strašne prezentacije moći u utakmici protiv Slovačke na stadionu Anton Malatinsky u Trnavi nalazi se na vrhu ljestvice svoje skupine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAKITIĆ ILI VLAŠIĆ, KRAMARIĆ ILI PETKOVIĆ? /

Evo koga hrvatski navijači ubuduće vide u udarnoj postavi Vatrenih

Image
RAKITIĆ ILI VLAŠIĆ, KRAMARIĆ ILI PETKOVIĆ? /

Evo koga hrvatski navijači ubuduće vide u udarnoj postavi Vatrenih

U ponedjeljak izabranike Zlatka Dalića očekuje utakmica s Azerbajdžanom, momčadi koja u kvalifikacijama još nije osvojila niti bod.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo