SLAVENOVO ZLATNO PRAVILO: / Bilić progovorio o ritualu zaslužnom za slogu u svlačionici

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Od dolaska u Englesku na mjesto trenera West Hama Slaven Bilić skoro je svakim istupom u medijima pridobio naklonost nogometne javnosti.

1.3.2017.
11:25
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

Njegov populistički stil pogotovo obožavaju tamošnji mediji, a sada su objavili još jednu priču koja će kupiti srca mnogih navijača.

Naime, Daily Mail je otkrio kako izgleda svakodnevni ritual u slavnom engleskom klubu. Tako pišu da svakog jutra prije doručka i navlačenja kopački na noge igraču imaju jednu obvezu: rukovati se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan ranije igrači se mogu posvađati i otići doma. Ali sljedećeg jutra kada se rukuju svađa je završena. To ih ništa ne košta, a dobro je za atmosferu. To je ono što tražim od igrača", rekao je Bilić koji je dao zajednički intervju s kapetanom Markom Nobleom.

"Na taj način pokazujemo poštovanje jedni prema drugima. Ponekad mi je potrebno i 20 minuta jer se rukujem i s kuhinjskim osobljem", kaže Noble.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tom Blićevom pravilu igrači se ne rukuju samo međusobno nego s bilo kim u klubu, a hrvatski stručnjak smatra da je to dobro utrošeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak navečer Bilić i Noble, niače, bit će na premijeri filma Iron Men, dokumentarca o West Hamovom preseljenju s Boleyn Grounda nakon 112 godina. Kao što je poznato to je donijelo dosta problema jer je klub zbog prilagodbe patio rezultatski.

"Prošla sezona bila je laka. Poput jumbo jeta popelismo se na 12 tisuća metara visine i nismo padali i osjetili turbulencije. Ove sezone se borimo, a kada se borite za nešto to vas ojača. Ponekad je teško prebroditi turbulencije, ali jednom kada to napravite može biti jako vrijedno. Iskustvo iz ove sezone je nevjerojatno. Na kraju ona može biti sjajna, bolja nego lanjska. Ne što se tiče rezultata nego što smo mi, pojedinačno, kao momčad i klub sve prošli", smatra Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg ponedjeljka na Olimpijski stadion stiže Chelsea. West Ham je slavio u njihovu posljednjem susretu u Liga kupu. Utakmicu su obilježila i divljanja navijača. Bilić sada misli kako je s novim stadionom došao i novi identitet, drugačiji od onog dok su bili na Upton Parku.

"Potrebo je vrijeme za prilagodbu kada se preselite. Uvijek je tako kada iz manje kuće odete u veću. Ok, ovo je možda bolja kuća, ali potrebno je vremena da se pronađu stvari", fugurativno govori Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo, obitelj odjednom nije toliko bliska. Vaša kćer npr. odjednom gleda TV u svojoj sobi. Treba pohvatati konce i upoznati sve. Nema smisla uspoređivati novi stadion sa starim jer je to neusporedivo", završio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noble je pak dodao kako su znali da će preseljenje utjecati na rezultate.

"Pogledajte što se događa s Leicesterom. Manchester United jedan je od najbogatijih klubova na svijetu, a nemaju zagarantirano mjesto među četiri najbolja. Kada sjednete i sagledate činjenice i statistiku, onda možete vidjeti da i nismo toliko loši", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je tek 15 trener u povijesti West Hama. Aktualni ugovor istječe 2018., a za očekivati je da bi ga ovog ljeta mogao mogao produžiti.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo