SLAVEN BILIĆ VODI WEST BROM U ELITU: / Bivši dinamovac zabio svoj prvijenac u Engleskoj

Image
Foto: Profimedia

Bilićevi odabranici i dalje su bez poraza, jedini u Championshipu, a u devet kola upisali su pet pobjeda i četiri neodlučena ishoda

28.9.2019.
18:30
Profimedia
VOYO logo

U derbiju devetog kola engleskog nogometnog Championshipa West Bromwich Albion, kojeg vodi Slaven Bilić, je na gostovanju pobijedio Queens Park Rangers sa 2:0 preuzevši barem privremeno vrh ljestvice.

Pobjedu Bilićevoj momčadi donijeli su Nathan Ferguson golom u 53. minuti, te Matheus Pereira koji je zabio u 84. minuti. Hrvatski nogometaš Filip Krovinović igrao je za WBA posljednje tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LIVERPOOL NOVOM POBJEDOM USAMLJEN NA ČELU LJESTVICE: /

Golman Sheffielda poklonio im tri boda

Image
LIVERPOOL NOVOM POBJEDOM USAMLJEN NA ČELU LJESTVICE: /

Golman Sheffielda poklonio im tri boda

Bilićevi odabranici i dalje su bez poraza, jedini u Championshipu, a u devet kola upisali su pet pobjeda i četiri neodlučena ishoda.

S tri nova boda WBA je preuzeo vrh ljestvice sa 19 bodova. Nottingham Forest na drugom mjestu ima 18 bodova, dok Leeds United i Swansea City imaju po 17 bodova, ali i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika očekivanja

Nekadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od originalnih Vatrenih sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj stigao je u West Bromwich uoči ove sezone. Kao trener koji je ostvario s West Hamom rekordnu sezonu po broju bodova, dočekan je s velikim oduševljenjem, ali i s velikim očekivanjima.

Bilić je i sam rekao da je odbio neke, uvjetno rečeno, veće i ozbiljnije ponude samo da bi mogao voditi momčad iz Championshipa koji se među englskim ljubiteljima nogometa naziva i "prvom engleskom ligom" zbog velikog broja stranaca u Premier ligi, a i posebnog štiha koji je ostao u tom nižem rangu engleskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči sezone Bilić je ostao bez nekolicine igrača te je naglasio da mu kadar nije idealan, no odmah se pobrinuo da dobije pojačanje u vidu hrvatskog veznjaka Filipa Krovinovića koji je jedan od ključnih igrača u dosad vrlo uspješnoj sezoni West Bromwicha.

Previjenac Ivana Šunjića

U devetom kolu svoj prvijenac u drugom razredu engleskog nogometa zabio je bivši igrač zagrebačkog Dinama, a sada član Birmingham Cityja Ivan Šunjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birmingham je na gostovanju kod Derby Countyja izgubio sa 2:3, a Šunjić je postigao gol za 2:2 u 59. minuti. No, 15 minuta kasnije Jamie Paterson je donio pobjedu domaćem sastavu.

Simon Sluga je branio za Luton Town koji je na gostovanju pobijedio Blackburn sa 2:1 prekinuvši niz od tri uzastopna poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tri nova boda WBA je preuzeo vrh ljestvice sa 19 bodova. Nottingham Forest i Swansea City imaju po 18 bodova, dok Leeds United, Preston i Charlton imaju po 17 bodova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo