Slaven Bilić uoči Gruzije priznao svoj najveći problem

Iako mu je Gruzija pod vodstvom Temurija Ketsbaije prije dva mjeseca uzela važne bodove, izborniku Vatrenih, Slavenu Biliću na pameti je samo jedno - strah od poljudskog prokletstva.

2.6.2011.
20:26
VOYO logo

Izbornik najjače hrvatske nogometne vrste Slaven Bilić, dočekao je dan kada će s reprezentacijom zaigrati na svom stadionu i pred svojom publikom.

"Na spomen Poljuda u meni se bude osjećaji i sjećanja. Ipak sam ja iz Splita, pa Aljo, Gavro...", izjavio je izbornik o svom prvom nastupu na Poljudu u jednoj kvalifikacijskoj utakmici Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada je splitski stadion u pitanju, nameće se nezaobilazna tema, priča o crnom nizu Hrvatske na Poljudu. Imao je Nane i prije namjeru dovesti neku Andoru, Maltu ili San Marino i tako skinuti često spominjani mit, no splet okolnosti doveo je Gruziju koja, pokazalo se, nije lak zalogaj. Izbornik je priznao kako mu prokletstvo Poljuda ovih dana često prolazi kroz glavu.

"Priznajem da mi ta priča prođe kroz glavu i nije ugodno, ali želimo pobijediti zbog sebe i cijele Hrvatske, da skinemo tu splitsku ukletost. Također, motiv Drage Gabrića znači nam puno i pokazat ćemo svima da je fama o Poljudu samo splet okolnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven je prokomentirao i priopćenje Torcide koja kaže kako će bojkotirati prvih 14 minuta utakmice, kao znak prosvjeda što reprezentacija nije nastupila u Splitu u kvalifikacijskom susretu punih 14 godina.

"Mogu samo reći da očekujem fantastičnu podršku navijača. O važnosti utakmice na Poljudu, igrači i ja smo već sve rekli", Bilić je bio kratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj izbornik je otkrio neke pojedinosti vezane uz sastav.

"Kako stvari stoje, Pranjić će igrati, a Šimunić starta umjesto Lovrena. Nije dugo igrao, ali imam beskrajno povjerenje u njega. Za kraj mogu reći da očekujem pobjedu jer smo favoriti i za klasu bolji od Gruzije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Vezani članci:

arti-201106020222006 arti-201106011388006 arti-201106011033006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo