SKANDALOZNE PROSLAVE U MOSTARU I ŠIROKOM BRIJEGU: / Dječak vikao 'Nož, žica, Srebrenica', skandiralo se i 'Za dom spremni'

Image
Foto: Screenshot

Pobjedu Hrvatske slavilo se na cijelom Balkanu

12.7.2018.
11:06
Screenshot
VOYO logo

Nakon što je nogometna reprezentacija Hrvatske sinoć prošla u finale Svjetskog prvenstva, osim u Hrvatskoj, slavilo se i širom Bosne i Hercegovine. Najveća euforija sinoć je vladala u Mostaru i Širokom Brijegu, gdje su navijači Hrvatske slavili do ranih jutarnjih sati, piše Radiosarajevo.ba.

Skadalozne izjave

Fotografije i videa baklji, zastava i dresova Hrvatske sinoć su obišli regiju, ali i cijeli svijet, a Vatreni su odnijeli zasluženu pobjedu na Mundijalu i prošli u finale Svjetskog prvenstva. Međutim, slavlje u Mostaru, u jednom je trenutku izgledalo nikako drukčije nego sramotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dok su navijači prolazili ulicama Mostara, jedan dječak je uzviknuo: 'Nož, žica, Srebrenica', piše isti medij.

Glorificiranje genocida

'Nož, žica, Srebrenica' je srpski fašistički slogan kojim se glorificira genocid u Srebrenici. Da stvar bude gora, jučer je obilježena 23. godišnjica genocida u Srebrenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramne poruke sinoć su stigle i iz Širokog Brijega, kada je jedan dio navijača uzvikivao 'Za dom spremni', što također simbolizira fašizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo