SKANDALOZAN POKUŠAJ HRT-OVOG HUMORA U PRIME TIMEU: / 'Udarajte žene tamo gdje su najslabije... opalite je novčanikom po labrnji'

Image
Foto: Screenshot

Nakon utakmice Francuske i Argentine gledatelji su ostali prilično iznenađeni

1.7.2018.
8:27
Screenshot
VOYO logo

HRT je jučer nakon utakmice Francuske i Argentine na svom programu emitirao prilog iz emisije "Zurkina škola navijanja" snimljene za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj 2008. godine u kojem Rene Bitorajac, u ulozi Zurke izgovara neke prilično skandalozne rečenice o ženama, koje bi valjda trebale biti duhovite.

Naime, isti skečevi su još dvije 2008. godine osuđeni od dijela javnosti zbog seksističkih elemenata, a bili su i pod povećalom Vijeća za elektroničke medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obračunajte se s njima - muški"

Problematične izjave najprisutnije su upravo u skeču koji je HRT jučer odabrao pustiti u udarnom terminu.

"Ukoliko su cure ili žene iz protivničkog tabora agresivne, iako niste primitivac koji inače tuče žene, barem ne izvan kuće, obračunajte se s njima - muški. Udarajte žene tamo gdje su one najslabije, a žene su slabe na frajere (pokazuje na sebe, op.a.), lovu, aute i bunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je novčanikom opalite po labrnji, tak da se od parkiranog auta odbije u izlog krznarije. Ali izbjegavajte takve susrete. Ruske, ukrajinske pa i švedske navijačice mogu biti itekako gostoljubive, ha ha", izgovara Bitorajac bez zadrške.

Ženama nije mjesto blizu nogometa

"Ovo je muški sport u kojem žene ak nisu mažoretkinje nemaju kaj tražit ni na terenu, ni oko njega", govori lik Zurke koji utjelovljuje Bitorajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj skeč je samo jedan dio serijala Zurkina škola navijanja koji je prije deset godina poslan na razmatranje Vijeću za elektroničke medije. Mnogi su tada te skečeve ocijenili neprihvatljivim, posebno za prime time u kojem su emitirani, kao dio programa posvećenog tadašnjem Europskom prvenstvu.

Vezano uz ovaj skandalozan postupak, poslali smo upit HRT-u, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo