SKANDAL U NOĆI NEVIĐENE BLAMAŽE BIH NOGOMETA: / Vratar Sarajeva ovim je potezom sam sebi presudio

Image
Foto: Screenshot

FK Sarajevo se raspalo kao jeftina igračka iz Kine

3.8.2018.
8:00
Screenshot
VOYO logo

Navijači Sarajeva sinoć su na Koševu proživjeli pravu noćnu moru. "Nogometni klub Sarajevo" je pred 17.000 navijača dočekalo Atalantu iz Bergama. Nakon 2-2 iz prve utakmice drugog pretkola Europske lige, navijači domaćeg sastava nadali su se da bi ovo mogla biti velika večer u kojoj će se veseliti, ali sve se pretvorilo u blamažu neviđenih razmjera...

HOROR NA KOŠEVU: Nakon sjajnog rezultata u gostima, Sarajevo primilo čak osam komada u uzvratu sa Atalantom

Atalanta je slavila s čak 8-0! Bila je to katastrofa Sarajeva, koje se raspalo kao jeftina igračka iz Kine. Kod 5-0 domaći navijači vikali su svom 31-godišnjem golmanu srpske nacionalnosti Bojanu Pavloviću (rođen u Loznici, Srbiji) da izađe iz igre, a on im je odgovorio srednjim prstom! Ovaj incident dogodio se krajem prvog dijela. Bosanskohercegovački portal Sportsport.ba piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sarajevo će tražiti novog golmana?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE GOLOVE S OVE UTAKMICE MOŽETE VIDJETI - OVDJE.

Nakon utakmice trener Sarajeva Husref Musemić je također govorio o ovom incidentu...

"Ne opravdavam ga, to nije smio napraviti. Nisam vidio taj moment, vidio sam reakciju publike i poslije su mi rekli što se dogodilo", istaknuo je Musemić, a o budućnosti Bojana Pavlovića na golu Sarajeva nije želio dati konkretan odgovor, pišu Bošnjaci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tragali smo za dosta igrača, ne samo za golmanom, ali nismo ih uspjeli naći. Ne znam šta će se dogoditi sa Pavlovićem, ali vjerovatno će se morati tražiti neko rješenje".

Ovo je, inače, rekordni poraz za Sarajevo. Do sada su negativni rekord dijelili upravo dva bosanshoercegovačka najveća kluba Sarajevo i Željezničar, koji su rezultatom 7-0 gubili od Monchengladbacha i Litexa, ali bordo tim je ostao usamljen na čelu ove neslavne liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvari budu još gore, Sarajevo je rekordni poraz doživjelo na domaćem terenu, dok su dva prethodna navedena zabilježena u Bugarskoj i Njemačkoj. zaključuje Sportsport.ba.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo