SJEĆETE LI SE KAD JE MATEO KOVAČIĆ ZADNJI PUT ZABIO GOL? / Pogoci nisu njegov primarni zadatak, ali post je već nestvarno dug

Image
Foto: AFP

Posljednji mu je za gol loptu dodao Cristiano Ronaldo

27.3.2019.
11:58
AFP
VOYO logo

Daleko od toga da su pogoci primarni zadatak Matea Kovačića, posebice kad u napadačkoj liniji ispred svoje ima svjetske marke koje bi trebale 'živjeti' od njegove kreativnosti i njegovih dodavanja, no pomalo nestvarno djeluje podatak da se samo rijetki mogu sjetiti kada je 24-godišnji hrvatski veznjak zadnji put slavio gol koji je postigao.

Uspješna karijera

Iako još u mladim godinama Kovačić već dugo niže nastupe za neke od najboljih europskih klubova braneći boje milanskog Intera, madridskog Reala i londonskog Chelseaja. Nanizao je i trofeje koji njegovu karijeru čine uspješnom i ne baš lako ponovljivom jer svjetsko srebro sa hrvatskom reprezentacijom ili tri (uzastopne) Lige prvaka sa Real Madridom postignuća su o kojima samo rijetki mogu sanjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAL MIJENJA SVOJE LICE: /

Zidane vraća Kovačića, ali razlog zbog kojeg to radi slomit će srca navijačima kluba

Image
REAL MIJENJA SVOJE LICE: /

Zidane vraća Kovačića, ali razlog zbog kojeg to radi slomit će srca navijačima kluba

Nema sumnje da su još mnoge uspješne godine pred igračem kojeg mnogi odavno definiraju prirodnim nasljednikom Luke Modrića u reprezentaciji, a neke informacije govore da ga takvim vidi i Zinedine Zidane u kraljevskom klubu. Vjerojatno ne treba strahovati za njegovu budućnost iako su reakcije nekih europskih giganta poput Bayerna i Intera, navodilo se, bile prilično mlake kada ga je njegov menadžer ondje nudio.

Davno je bilo

Možda bi drugačije bilo kad bi Kovačić svom pregledu igre, postotku uspješnih dodavanja i driblinga, dodao i pogotke koji su za njega uistinu prava rijetkost. Samo rijetki pamte njegov posljednji jer on datira iz siječnja 2017. godine i igranja za madridski Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio je Kovačić na dodavanje Cristiana Ronalda u utakmici protiv Real Sociedada krajem siječnja 2017. godine. Za taj klub, Chelsea i hrvatsku reprezentaciju u međuvremenu je odigrao ukupno 109 utakmica kroz koje se nije upisao među strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo