SJEĆATE LI SE DJEČAKA ČIJA JE PRIČA OSVOJILA SVIJET: / Nakon susreta s Messijem život mu je postao pakao, a sada je doživio novi udarac

Image

Fotografija dječaka u dresu napravljenom od plastične vrećice s brojem deset i imenom Lionela Messija na njemu postala je viralna.

6.12.2018.
12:57
VOYO logo

Prije gotovo tri godine svijet je upoznao malenog dječaka Murtaza Ahmadi iz Afganistana. Njegova fotografija u Messijevom dresu izrađenom od plastične vrećice postala je viralna, a uskoro je, tada petogodišnjak, dobio priliku upoznati svog idola. Susret sa zvijezdom Barcelone dogodio se u Kataru, a tom prilikom dobio je potpisani dres od Argentinca.

Image
DIRLJIVA PRIČA KOJA JE OSVOJILA SVIJET: /

'Plakao je danima zbog dresa Messija'

Image
DIRLJIVA PRIČA KOJA JE OSVOJILA SVIJET: /

'Plakao je danima zbog dresa Messija'

Ovih dana dječak i njegova obitelj proživljavaju teške dane jer su morali napustiti svoj dom u Jaghoriju nakon što su ga Talibani napali prošlog tjedna. Ono što je dječaku posebno teško palo je što sa sobom nije mogao ponijeti Messijev dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaje mu dom

"Nedostaje mi moja kuća u Jaghoriju. Ovdje nemam loptu i ne mogu igrati nogomet ili izaći van", rekao je dječak, čije riječi prenosi The Sun. Sa suzama u očima dodao je kako ih je morao ostaviti doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majka mi je rekla da ih ostavim jer smo morali bježati po noći", kazao je.

Dvije godine bez škole

Njegov brat HumayoonAhmadi dodao je pak kako je obitelj nakon dječakovog susreta s Messijem samo zapala u probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što se Murtaza sastao s Messijem u Kataru, situacija je postala komplicirana. Živjeli smo u strahu jer su ljudi mislili da nam je Messi dao hrpu novaca. Zbog toga smo se bojali da ćeMuratzu netko oteti pa smo posebno pazili na njega i nismo ga dvije godine slali u školu", kazao je Humayoon.

Nesretna obitelj nadala se da će dobiti azil u SAD-u nakon što se dječak upoznao s Messijem, ali stigli su samo do Pakistana koji im ga je odbio dati. Trenutačno se oslanjaju na pomoć nevladinih organizacija i nadaju se da će Argentinac ispuniti obećanje koje dao Murtazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao mi je da će mi pomoći kad malo porastem", kazao je i dodao da od susreta 2016. nisu razgovarali iako mu se situacija dramatično pogoršala.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo