SJAJNA PREDSTAVA HRVATSKE! / Vatreni osvojili Rostov zahvaljujući Brozoviću i Vrsaljku

Image

Nogometaši Hrvatske su u prijateljskoj utakmici odigranoj u Rostovu na Donu, svladali Rusiju s 3:1. Pogotke za Vatrene postigli su Kalinić u 57. minuti, Brozović u 60. i Mandžukić u 82. minuti.

17.11.2015.
11:27
VOYO logo

RUSIJA-HRVATSKA 1:3

RUSIJA: Lodigin, Kombarov, Vasin, Semenov, Šiškin, Ionov, Širokov, Glušakov, Jusupov, Čerišev, Smolov

HRVATSKA: Kalinić, Pivarić, Lešković, Vida, Srna, Močinić, Brozović, Badelj, Perišić, Mandžukić, Kalinić

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu i već u prvom napadu je tukao daleko od gola Lodiginova. U 6. minuti susreta, Vida je nakon jednog duela ostao ležati na travnjaku. Izašao je vam, ali se brzo vratio. Minutu kasnije, dogodila se gužva ispred gola Rusije, ali Jusupov je spasio svoju reprezentaciju problema i eventualnog gola. Nastavila je Hrvatska napadati Rusiju, koja je u tim trenucima izgledala potpuno bezidejno i neagilno.

Image
NIKOLA SE NE ZAUSTAVLJA: /

Kalinić zabio novi gol za Fiorentinu!

Image
NIKOLA SE NE ZAUSTAVLJA: /

Kalinić zabio novi gol za Fiorentinu!

U 12. minuti Vatreni su mogli povesti

U 12. minuti, Hrvatska je imala dobru šansu. je sa lijeve strane ubacio u kazneni prostor, Lodigin je malo kasnio prilikom izlaska, a napadač Fiorentine je glavom okrznuo loptu. Samo minutu poslije, Perišić je imao zicer. Krilni napadač Intera je tukao s nekih 5 metara iz kosa, ali lopta je otišla van okvira gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Rusije kao hladan tuš za Hrvatsku

I onda, minutu poslije, Rusi iz svog prvog pravog napada postižu gol. Vida je nesigurno reagirao, Rusi su prebacili loptu na desnu stranu gdje je ispred Pivarića ušao Ionov te ubacio za Smolova kojem nije bilo teško zabiti s pet metara za 1:0. Bio je to prvi pogodak u povijesti u susretima između Rusije i Hrvatske. Prije ove utakmice igrali smo dvaput, oba je puta završilo 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima Hrvatska je zaista igrala dobro. Međutim, nakon pogotka, naši nogometaši su malo ipak smirili loptu, dok su Rusi dobili krila i iz brzih protunapada relativno lagano dolazili do Kalinićevih vrata.

Mandžo promašio zicer

Domaćin je imao dobru tranziciju, na što Vatreni u prvom poluvremenu nisu imali odgovor.U 27. minuti utakmice, Mandžukić je promašio najbolju priliku Hrvatske u prvom poluvremenu. Idealna lopta za napadača Juventusa došla je s desne strane, Mandžo je bio sam ispred golmana, ali Lodgin to sjajno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 41. minuti Hrvatska je imala još jedan zicer. Tragikomično izbacivanje ruskog golmana Lodoginova skoro mu se vratilo autogolom. Hrvatska je dosta sporo krenula, lopta je nekako došla do Perišića koji je gađao donji kut. Ali, bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buđenje Hrvatske

Drugo poluvrijeme donijelo je buđenje Hrvatske u rezultatskom smislu. No, prije gola Vatrenih za 1:1, u 48. minuti je Perišić sjajno ubacio s lijeve strane, ali Mandžukić je glavom tukao blizu desne vratnice.

U 57. minuti, Vatreni su konačno zabili. Fenomenalna lopta Brozovića kojom je izbacio cijelu obranu Rusije je izbacila i Vrsaljka na desnoj strani. Branič Sassuola je ubacio na prvu stativu, a Nikola Kalinić zabio u prvi kut za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute poslije, Hrvatska je povela. I to na kakav način! Veznjak Intera Brozović pucao je s vrha šesnaesterca i zabio od prečke. Euro gol Brozovića koji je šokirao navijače na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/video/x3e8x0u_marcelo-brozovic-1-2-brilliant-goal-russia-v-croatia-17-11-2015-hd_sport

Mandžukić konačno zabio

Osam minuta poslije, božica Fortuna se nasmiješila Vatrenima. Naime, šetala se lopta paralelno s gol-crtom, naši su bili u fazi promatrača i pravo je čudo da to Rusi nisu pospremili iza leđa Lovre Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod Kalinića, njegove sjajne kvalitete koje su upale u oči i čelnicima Chelsea, došle su do izražaja i u ovom dvoboju. Brozović je išao driblati na 18 metara, izgubio je loptu i Rusi su imali zicer. Širokov je pucao u čistoj šansi, no Kalinić je čudesno obranio.

U 82. minuti, Hrvatska je povela s 3:1. Ponovno je Vrsaljko kao brzi vlak pošao po desnoj strani i ubacio za Mandžukića koji konačno zabija. Vrsaljko i Brozović su bili otkriće Ante Čačića u ovom dvoboju. Upravo su oni pokrenuli preokret Hrvatske u Rostovu na Donu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice, Rusija nije imala snage zabiti drugi gol i na kraju je ostalo 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo