SJAJNA HRVATSKA / Evo koja matematika igra Vatrenima za EURO 2016

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon 5 odigranih kola u eurokvalifikacijama suvereno grabi prema Francuskoj 2016.

30.3.2015.
11:29
VOYO logo

Hrvatska je u subotnjem kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na EP 2016 protiv Norveške, u prvih 30 minuta imala kakvih-takvih "problema" protiv Skandinavaca, ako se sporo zagrijavanje na radnu temperaturu može nazvati problemima. Sve ostalo je bila Vatrena rapsodija na Maksimiru. Niko Kovač i društvo su s 5:1 pregazili Norvežane i tako potvrdili prvo mjesto skupine H, koju sad drže s 13 bodova, dva više od Italije na drugom mjestu, i četiri od trećeplasirane Norveške.

I sada kada smo došli do polovice ciklusa, lagano možemo gledati prema naprijed, i baviti se matematikom. A ona je vrlo jednostavna. Hrvatskoj treba još 10 bodova ako misli biti u svakoj varijanti među dva najbolja su skupini. Naravno, to vrijedi samo ako Italija i Norveška budu maksimalno učinoviti i to bez pobjede na Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje i druge kombinacije. Ako bi naši nogometaši uzeli bod u Oslu protiv Norveške, dovoljno bi im bilo i devet za osiguranje nastupa na EURU 2016.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz tu kombinaciju, postoji i ona s pobjedom nad Italijom u lipnju ove godine kod kuće, uz još dvije gostujuće pobjede nad Norveškom i Azerbajdžanom našeg Roberta Prosinečkog. Ovakvim raspletu, u rujnu bi dva kola prije kraja potvrdili još jedno veliko reprezentativno natjecanje.

Ako bi Hrvatska kojim slučajem remizirala s Italijom, reprezentacijom s kojom se Hrvatska susreće u sljedećem susretu za EURO 2016, onda bi Vatreni uz pobjede nad Norveškom i Azerbajdžanom također osigurali Francusku, ali za prvu poziciju morali bi osvojiti barem jedan bod u posljednja dva sraza protiv Bugarske i Malte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj rasplet vrijedi samo ako bi Italija u posljednje četiri utakmice bila maksimalna, što je teško za očekivati, ako gledamo trenutnu formu nogometaša Antonija Contea.

Naravno, postoji i onaj loši rasplet za naše. U slučaju poraza od Italije i Norveške, a u slučaju da Azzuri kod kuće svladaju Norvežane, do kraja bi vodili tijesnu bitku s Norveškom, i morali bi se izvlačiti na Bugarskoj kod kuće, i Malti. Nije nemoguće, ali bolje riješiti stvari što prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, uz pobjedu nad Azerbajdžanom u gostima. Kako bilo, Hrvatska do kraja ovih kvalifikacija drži sve konce u svojim rukama. EURO 2016. se nakon pobjede protiv Norveške itekako nasmiješilo Vatrenima, i možemo slobodno konstatirati da su ove kvalifikacije, gledajući po dosadašnjim rezultatima, jedne od najboljih ikada za hrvatsku reprezentaciju.

12. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - Italija

3. rujna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azerbajdžan - HRVATSKA

6. rujna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška - HRVATSKA

10. listopada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - Bugarska

13. listopada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malta - HRVATSKA

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo