NAŠI VANI / Sjajan vikend Hrvata u inozemstvu: Pobjede Bilića i Jurića, Majer, Modrić i Vlašić briljantni

Image
Foto: Profimedia.hr

Od trojice hrvatskih trenera poražen je u ovom kolu samo Igor Tudor, a Luka Modrić, Lovro Majer i Nikola Vlašić su zabilježili vrlo dobre predstave

23.10.2022.
18:37
Profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatski nogometaši i treneri u inozemstvu imali su vrlo dobar vikend. Od hrvatskih stratega pobjede su upisali Slaven Bilić s Watfordom i Ivan Jurić s Torinom za kojeg je dobar nastup pružio i Nikola Vlašić. Tek je Igor Tudor pao u derbiju francuskog prvenstva izgubivši od Lensa 1:0. Od hrvatskih reprezentativaca u ligama petice među strijelce su se upisali Lovro Majer i Luka Modrić.

U susretu 17. kola engleskog Championshipa momčad Watforda, koju vodi hrvatski trener i bivši izbornik 'vatrenih' Slaven Bilić, pobijedila je Luton Town sa 4-0.
Watford je ovim rezultatom nastavio s "toplo-hladnim" predstavama otkako je Bilić za kormilo. Bila je to njegova šesta utakmica na klupi Watforda pri čemu treća pobjeda uz tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PA KAKO LUKA? /

Koga je Modrić izabrao za najboljeg mladog igrača svijeta: Realovac ispred kolege iz reprezentacije

Image
PA KAKO LUKA? /

Koga je Modrić izabrao za najboljeg mladog igrača svijeta: Realovac ispred kolege iz reprezentacije

Toplo hladni Watford

Bilić je debitirao gostujućom pobjedom kod Stoke Cityja (4-0), potom je spojio dva poraza od Swansea Cityja (2-1) i Blackpoola (3-1), dobio Norwich City (2-1), uvjerljivo izgubio od Millwalla (3-0), te sada porazio Luton Town.

Domaćin je poveo u 3. minuti golom Keinana Davisa, na 2-0 je povisio William Troost-Ekong u 45. minuti, a u nastavku susreta među strijelce su se upisali i Joao Pedro (57) i Ismaila Sarr (79). Gosti su od 83. minute igrali bez isključenog Gabriela Osha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Watford je ovom pobjedom napredovao za pet pozicija i sada je deseti sa 23 boda, a Luton je stepenicu više s bodom više.

Jurić i Vlašić snažno idu dalje

Torino Ivana Jurića i Nikole Vlašića je u nedjelju u utakmici 11. kola Serie A u gostima sa 2-1 svladao Udinese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povela je momčad Ivana Jurića u 14. minuti pogotkom Aina, ali domaća momčad dolazio do izjednačenja 12 minuta kasnije kada mrežu Torina pogađa Deulofeu. Pobjednički pogodak za Torino u 69. minuti zabija Pellegri. Nikola Vlašić odigrao je cijeli susret za Torino.

Nakon ove pobjede Torino je skočio na deveto mjesto i ima 14 bodova. Udinese je na šestom mjestu sa 21 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majer iz penala doveo Rennes do pobjede

Dobru nedjelju imao je i Rennes Lovre Majera. Nogometaši Rennesa su u nedjelju u utakmici 12. kola francuskog prvenstva u gostima pobijedili Angers sa 2-1, a pobjedu im je donio hrvatski reprezentativac.

Rennes je došao u vodstvo u 43. minuti, a strijelac je bio Amine Gouiri. Angers izjednačava u drugom poluvremenu u 53. minuti pogotkom Amine Salame.
Sudac na kraju susreta u sudačkoj nadoknadi sudi penal za Rennes zbog prekršaja Amadoua na Ablineu, a Lovro Majer je precizni izvođač za pobjedu gostiju. Majer je u igru ušao u 60. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući ovoj pobjedi Rennes se popeo na četvrto mjesto i sada ima 24 boda, dok je Angers na dnu ljestvice na 19. poziciji sa svega osam bodova nakon 12. kola.

Modrić otvorio vikend golom

U subotu je dobar vikend za Hrvate nagovijestio Luka Modrić. U dvoboju 11. kola Primere Real je na Bernabeu slavio protiv Seville s 3-1, a prvi pogodak na utakmici upisao je kapetan Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljevski klub je poveo preko Modrića već u 6. minuti. Vinicius Junior je probio lijevu stranu i pronašao je na suprotnoj strani samog Modrića, koji postiže 34. gol u dresu Reala, a svoj četvrti ove sezone.

Tudor izgubio derbi

Pobjedu je ostvario i Eintracht u kojem igra Kristijan Jakić. Momčad iz Frankfurta je bila bolja od Borussije Monchengladbach na gostovanju s 3:1.
Tako dobre sreće nije bio Igor Tudor. Nogometaši Lensa slavili su na Velodromeu protiv Marseillea s 1-0 u derbiju 12. kola Francuske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudorov Marseille je doživio treći poraz u nizu, a koban je bio gol Davida Coste u 78. minuti. Lens je skočio na drugo mjesto, a Marseille je ostao četvrti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo