SJAJAN BLAGDANSKI SPORTSKI VIKEND: /

Super okršaji u Italiji i Engleskoj, Rijeka nastavlja lov na povijesni naslov

Image
Foto: PIXSELL/AFP

I ovaj blagdanski vikend obiluje sjajnim sportskim događajima.

15.4.2017.
8:00
PIXSELL/AFP
VOYO logo

SUBOTA

Nogomet: Inter – Milan (12.30)

Cijelo 32. kolo talijanske Serije A zbog Uskrsa se igra u subotu, a šlager je na rasporedu već od 12.30 kada se na San Siru igra kultni Derby della Madonnina, okršaj između gradskih rivala Milana i Intera. Nerazzurri su nakon dolaska Stefana Piolija na klupi 'eksplodirali' i u jednom su trenutku bili u nizu od sedam pobjeda, ali posljednjih su tjedana ponovno upali u krizu. Poraženi su u zadnja dva kola od Sampdorije i Crotonea, prije toga su odigrali samo 2-2 protiv Torina, i sve im je to donijelo pad na sedmo mjesto. Dozvolili su da ih prestigne i Milan koji je u znatno boljoj formi: ima pet pobjeda u posljednjih sedam kola, a jedan od najboljih igrača mu je naš Mario Pašalić. On bi i ove subote trebao biti jedan od glavnih aduta Vincenza Montelle, dok će na drugoj strani biti dvojica njegovih sunarodnjaka - Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Rijeka – Split (15)

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Franko Andrijašević

Nakon velikog derbija protiv Dinama u prošlom kolu (1-1) nogometaši Rijeke ovaj bi vikend trebali imati znatno lakši posao, barem na papiru. U goste na Rujevicu im, naime, dolazi pretposljednja momčad lige Split koji je solidno krenuo u proljetni dio prvenstva, ali u posljednja je četiri kola osvojio samo jedan bod. Na gostovanjima je, pak, tijekom cijele sezone osvojio samo pet od mogućih 39 bodova. U sva tri ovosezonska međusobna dvoboja Rijeka je svladala Split i pritom nije primila nijedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Sporting Gijon – Real Madrid (16.15)

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Real Madrida su odradili velik posao, svladavši Bayern usred Münchena s 2-1. Sada ih nakratko očekuje povratak domaćim obvezama, točnije gostovanje kod Sportinga iz Gijona u sklopu 32. kola španjolskog prvenstva. Real uz odigranu utakmicu manje ima tri boda više od Barcelone i sve je bliže naslovu koji čeka od 2012. Dakako, u neizvjesnoj borbi svako prosipanje bodova može biti skupo, tako da je za vjerovati da će Modrić, Kovačić i društvo ozbiljno shvatiti subotnje gostovanje.

Nogomet: Barcelona – Real Sociedad (20.45)

Image
Foto: AFP, JOSEP LAGO

Luis Suarez

I dok će Real gostovati u Gijonu, njegovog najvećeg rivala Barcelonu očekuje naoko teži zadatak iako igra kod kuće. Suparnik joj je, naime, tradicionalno neugodni Real Sociedad, momčad koja je trenutno na visokom šestom mjestu ljestvice. Baski su posljednjih godina puno puta zapaprili Barceloni, doduše uglavnom na svom terenu, ali s obzirom na formu Katalonaca, moguća je senzacija i ove subote. Rakitić i suigrači su prošli vikend poraženi od Malage (0-2), a onda ih je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka deklasirao Juventus (3-0). Imaju li snage za povratak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Nogomet: Manchester United – Chelsea (17)

Na sam Uskrs čeka nas prava nogometna poslastica, u 33. kolu Premier lige na Old Traffordu će se sudariti Manchester United i Chelsea. Bit će to još jedan okršaj današnjeg trenera Uniteda Josea Mourinha protiv kluba s kojim je tri puta bio engleski prvak. I dok Chelsea, sada s Antonijem Conteom na klupi, juri prema novom naslovu, Manchester se i ove sezone muči. Tek je peti na ljestvici, a na kontu ima čak 12 remija. U prvom ovosezonskom dvoboju u ligi Chelsea je na svome Stamford Bridgeu razbio United s 4-0, a onda ga je izbacio i u FA kupu. Crveni vragovi se nadaju da će pred svojim navijačima napokon stati na kraj plavima iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formula 1: Velika nagrada Bahreina (17)

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Sebastian Vettel

Treća ovogodišnja utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 vozi se ove nedjelje u Bahreinu. Sudeći prema prvim pokazateljima, i ova će sezona biti u znaku Mercedesa. Istina, u uvodnoj je utrci slavio Ferrarijev pilot Sebastian Vettel, ali Mercedesov Lewis Hamilton mu je uzvratio u Kini. Hamilton je bio na 'pole positionu' u obje utrke, a dominirao je i na gotovo svim slobodnim treninzima. Prvi je favorit i u Bahreinu, baš kao i za ovogodišnji naslov svjetskog prvaka.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo