SITUACIJA KAKVU NOGOMETNI SVIJET JOŠ NIJE VIDIO: / Zaista nećete vjerovati koji elitni igrači ove zime mogu obaviti besplatan transfer

Image
Foto: Profimedia

Ove zime je situacija nešto drugačija jer se poklopilo da su u posljednjih pola godine ugovora ušli i neki doista elitni igrači

4.1.2021.
9:53
Profimedia
VOYO logo

Kao i svake godine, još od (ne)slavna Bossmanova pravila, početak nove godine znači ujedno i otvaranje transfer-prozora, ali isto tako znači i da pojedini nogometaši ulaze u posljednjih pola godine ugovora te su slobodni pregovarati s kim god žele i to bez odštete.

Zanimljivih igrača, koji su slobodni pregovarati s drugim klubovima mimo svojih trenutačnih poslodavaca, imamo napretek svake zime, ali ove zime je situacija nešto drugačija jer se poklopilo da su u posljednjih pola godine ugovora ušli i neki doista elitni igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Lionel Messi of FC Barcelona and Luka Modric of Real Madrid during the Spanish championship La Liga football match between FC Barcelona and Real Madrid on December 18, 2019 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Marc Gonzalez Aloma / Spain DPPI / DPPI,Image: 488937298, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no

Čak dvije Zlatne lopte

Za početak imamo tu dvije Zlatne lopte, Lionela Messija i Luku Modrića. Doduše, obojica bi mogla produžiti suradnju sa svojim klubovima, ali tehnički i dalje su, što se nogometnim žargonom kaže, besplatni. Messi vjerojatno čeka kraj siječnja kada su izbori u Barceloni i kada bi trebao stići novi predsjednik, a s njime vjerojatno i novi trener, nagađa se Xavi, pa bi se onda, kako pišu pojedini španjolski mediji, krenulo u pregovore s Messijem.

No, do tada, Messiju se može pristupiti, a zainteresiranih, naravno, ima. Spominje se Manchester City, PSG, Manchester United, ali mediji najviše šanse daju upravo Cityju, kako zbog platežne moći tako i zbog činjenice da ih vodi Pep Guardiola, bivši trener Barcelone i Messijev veliki prijatelj i poklonik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Modrićev novi ugovor apelira se sigurno već dva mjeseca. Hrvat je lider Reala i u strahovito je dobroj formi, takoreći spasio je posao treneru Zinedineu Zidaneu i vratio je život u momčad koju su mediji gotovo otpisali u konkurenciji za naslov prvaka pa i u Ligi prvaka. Ipak, uprava kluba još uvijek nije službeno produžila Modriću ugovor, iako se ovih dana priča da su mu ga ponudili, ali s nešto manjom plaćom. Modrić, kako je i sam više puta rekao, želi ostati u Realu i možda tamo okončati karijeru, ali ako ovi ne požure nikad se ne zna, možda i Modriću pukne film, a ponuda navodno ima.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić

Bayernova i Lyonova zvijezda

E sada, Modrić i Messi nisu jedini elitni igrači kojima na ljeto istječe ugovor. Tu je i ponajbolji branič Bayern Münchena, aktualnog prvaka Europe i Njemačke, Austrijanac David Alaba. Za Alabu se već neko vrijeme zna da želi napustiti Allianz Arenu. Klub mu je, barem kako tvrdi predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, ponudio sve što je bilo u njihovim mogućnostima, ali Austrijanac je čvrsto odlučio da želi otići. Alabu potražuje čitav niz vrhunskih klubova, poput Real Madrida, Liverpoola, Chelseaja, Juventusa, Barcelone...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, tu je i Memphis Depay, ponajbolji igrač Olympique Lyona, koji je i ove sezone u vrlo dobroj formi. Zabio je osam golova i još četiri namjestio u 17 nastupa za francuski klub. Depay je bio velika želja Barcelone i trebao je tamo otići ljetos, ali Lyon je tada tražio preveliku odštetu i Barcelona nije imala dovoljno sredstava. No, sada ga mogu dobiti besplatno, ali problem je što Depaya također želi podosta europskih velikana.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Robert Lewandowski, David Alaba during the Bundesliga match between Hertha BSC and FC Bayern Muenchen at Olympiastadion on January 19, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Rafal Rusek/PressFocus)//PRESSFOCUS_20200119PF_RR167/2001191819/Credit:Rusek/PressFocus/SIPA/2001191820,Image: 493626055, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Ramos, Aguero, Di Maria...

Svoj novi ugovor čekaju i veterani poput Sergija Ramosa, Sergija Aguera, Angela Di Marije, Henrikha Mkhitaryana,Mesuta Ozila. Ramos ugovor, izgleda, neće dočekati jer Real očito planira odugovlačiti do zadnjih dana, a Ramosu se baš i ne čeka pa se već uvelike govori o tome da pregovara s drugim klubovima. Spominju se u njegovu kontekstu PSG i Tottenham, ali još uvijek nema konkretnih informacija o pregovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Aguera tiče, engleski The Sun, tvrdi da on želi otići iz Cityja i da se želi vratiti u svoj bivši klub, Atletico Madrid i navodno je ta opcija vrlo izgledna. Di Maria navodno čeka ponudu, ali ako ne dođe možda ostane u PSG-u, dok Ozila navodno potražuju Inter i Milan.

Image
Image

Gianluigi Donnarumma player of AC Milan, during the match of the Italian football league Serie A between Benevento vs Milan final result 0-2, match played at the Ciro Vigorito stadium in Bevento. Italy, January 03, 2021.,Image: 580667156, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

I ponajbolji mladi golman

Idemo dalje. Bez ugovora za pola godine ostaju i dvojica vrsnih playmakera, Milanov Hakan Calhanoglu i Marseilleov Florian Thauvin, kao i jedan od najboljih mladih vratara Gianluigi Donnarumma. Turčin je u pregovorima s Milanom i vjerojatno će ostati, ali Thauvin bi navodno mogao nastaviti karijeru baš u Milanu. Naime, Milan pokušava dogovoriti nove uvjete s Hakanom, ali oni nisu jeftini jer ovaj traži puno veću plaću, s obzirom na to da je u odličnoj formi, a moraju još podebljati ugovor vrataru Gianluigiju Donnarummi koji želi ostati pa je pitanje koliko će im ostati za Thauvina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, bit će ovo jedan vrlo zanimljiv prijelazni rok...

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo