Poznato nogometno prezime /

Sin legende Vatrenih pojačao Šibenik, debitirat će u HNL-u s 30 godina

Image
Foto: HNK Šibenik

Nakon više od 11 godina izvan Hrvatske, Antonio Asanović je potpisao za Šibenik i nada se skorom HNL debiju

9.2.2022.
14:17
HNK Šibenik
VOYO logo

Antonio Asanović, sin mnogo poznatijeg oca Aljoše, nova je akvizicija Šibenika. Ovaj će 30-godišnjak će obući narančasti dres prvoligaša sa Šubićevca nakon što je otišao iz slovačke Senice.

Mlađi Asanović za razliku od oca pokriva poziciju stopera, dominantna mu je lijeva noga, a imponira visinom (194 cm) i relativno dobrom tehnikom. Zanimljivo je da Antonio Asanović nikad nije nastupio u HNL-u iako je prošao sve mlađe kategorije splitskog Hajduka no nikad nije odigrao službenu utakmicu za klub s Poljuda već je nastupio samo dva puta u prijateljskim ogledima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promijenio 14 klubova u karijeri

Asanović će tako svoj HNL debi upisati kao tridesetogodišnjak s obzirom na to da je većinu karije proveo u inozemstvu. Po odlasku iz Hajduka većinu vremena je proveo u rumunjskim i slovačkim klubovima. Imao je kratke epizode u grčkom Ionikosu i švicarskom Pajdeu, a proveo je par mjeseci u Hrvacama. Asanoviću će Šibenik biti čak 14 klub u karijeri.

Image
Novi posao /

Legendarni Vatreni preuzeo bivše prvake Afrike

Image
Novi posao /

Legendarni Vatreni preuzeo bivše prvake Afrike

"Dugo sam želio priliku da zaigram u HNL-u pa sam zahvalan Šibeniku što me doveo u svoje redove. Sve smo se brzo dogovorili. Osjetio sam da imaju povjerenje u mene i učinit ću sve da im vratim radom na treninzima i utakmicama. Više od 10 godina sam proveo u inozemstvu i osjećam da sam skupio dosta iskustva i znanja da mogu igrati u HNL-u", rekao je Antonio Asanović za Germanijak po potpisu ugovora sa Šibenikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Asanovića u istom mahu su predstavljeni Dino Skorup i Ivica Vidović koji su stigli na posudbu iz Hajduka, odnosno Dinama.

Asanovića Transfermarkt cijeni na 200 tisuća eura, a hoće li opravdati povjerenje Šibenčana vidjet će se vrlo brzo. Klub sa Šubićevca trenutno se nalazi na sedmom mjestu s 23 boda na kontu, a idući susret igraju protiv Hrvatskog Dragovoljca na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo