MLADA NADA / Sin brončanog Vatrenog odmah se nametnuo u Bundesligi: 'Želim dostići tatu'

Image

Iz Lokomotive je prešao u Bundesligu i nametnuo se prije no što je itko očekivao

21.9.2022.
14:06
VOYO logo

Hrvatska U-21 reprezentacija se poput svojih starijih kolega priprema za nadolazeći okršaj s Danskom. Dok Vatreni sa skandinavskom silom igraju u sklopu Lige nacija 'mladi' se s njima suočavaju u doigravanju za Europsko prvenstvo 2023. godine. Jedan od aduta u ekipi Igora Bišćana je i Nikola Soldo koji je Lokomotivu zamijenio Kolnom.

Sin nekadašnjeg Vatrenog, Zvonimira Solde, već je za novi klub odigrao dvije utakmice. Od čega je jedna bila u Europi, a druga u Bundesligi. Stasiti stoper se očigledno brzo adaptirao te je odradio dva sasvim solidna dvoboja. Protiv Slovackog je njegov novi klub pobijedio 4:2, a protiv Bochuma su podijelili bodove, a Soldo je ostavio dobar dojam iako ni sam vjerojatno nije očekivao da će se tako brzo nametnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOGOMETNE DINASTIJE /

Ovo su očevi i sinovi koji su harali hrvatskim travnjacima: Neke ste sigurno zaboravili

Image
NOGOMETNE DINASTIJE /

Ovo su očevi i sinovi koji su harali hrvatskim travnjacima: Neke ste sigurno zaboravili

'Svi su mi pomogli u brzoj adaptaciji'

"Meni je trener Steffen Baumgart odmah kazao da se moram brzo adaptirati. Kölnu se ozlijedio bitan stoper, ostali smo samo na dvojici. Rekao mi je da će vrlo brzo doći vrijeme kad ću zaigrati jer imamo jaki ritam Bundeslige i Konferencijske lige. U kratkom vremenu se pokušavam adaptirati, to mi zaista uspješno ide, iz dana u dan bolje. Moram kazati da su mi svi u klubu pomogli u toj brzoj adaptaciji", rekao je mladi stoper za Sportske novosti.

Koln ima visoke ambicije za ovu sezonu. Ciljaju prolazak skupine u Konferencijskoj ligi, a u Njemačkoj se nadaju da bi mogli dohvatiti Europu iduće sezone. Soldo nije imao iskustva igranja u kontinentalnim natjecanjima, ali ima savjetnika koji o nogometu na najvišoj razini zna apsolutno sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao klinac sam gledao tatu...'

Naravno, riječ je o njegovom ocu Zvonimiru koji je imao krasnu bundesligašku karijeru, nosio dres Vatrenih, a kasnije se okušao i u trenerskoj ulozi.

"On najbolje zna kako je biti nogometaš u Bundesligi. Daje mi savjete svaki dan, komentiramo utakmice. Ispričao mi je puno toga o Kölnu, tako da sad već znam dosta stvari iz tatinih priča. Dat ću sve od sebe da jednog dana budem na tatinoj razini, koja je bila vrhunska. Da, želim ga dostići. Kao klinac sam do svoje pete godine gledao tatu na utakmicama Stuttgarta", konstatirao je 21-godišnji član ugledne nogometne dinastije Soldo za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo