OBRANIO DVA / Španjolski junak priznao: 'Proučavao sam sve kako pucaju penale osim Majera. Morao sam donijeti odluku...'

Image
Foto: Profimedia

Vratar Furije jedan je od najzaslužnijih za osvajanje trofeja pobjednika Lige nacija 2023

19.6.2023.
12:41
Profimedia
VOYO logo

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje UEFA-ine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feyenoorda 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka. 

Image
NEVJEROJATAN PODVIG /

Španjolski rekorder pobjedom nad Vatrenima ušao u povijest: Prvi igrač kojem je ovo uspjelo

Image
NEVJEROJATAN PODVIG /

Španjolski rekorder pobjedom nad Vatrenima ušao u povijest: Prvi igrač kojem je ovo uspjelo

Nikola Vlašić, Marcelo Brozović i Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku "na životu". Joselu, Rodri, Mikel Merino i Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima koji su se pridružili Portugalu i Francuskoj kao osvajači Lige nacija.

Simon: Proučavao sam sve osim Majera

Španjolski junak rekao je da je vrlo dobro proučio kako Vatreni pucaju penale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da vam budem iskren, proučavao sam kako hrvatski nogometaši izvode jedanaesterce. Njih sve, osim Majera. Morao sam donijeti odluku, gledao sam ga kako postavlja loptu i pomislio da bi mogao pucati po sredini. Zato sam bio spreman podići nogu i zaustaviti puknutu loptu", rekao je Unai o prvom zaustavljenom penalu.

Jedan obranjeni penal nije bio dovoljan Španjolcima da zaključe pobjedu u petoj seriji pa je Simon 'morao' obraniti penal i Petkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ayme će me ubiti, ali kad je išao prema mjestu izvođenja, ja sam pomislio što ću napraviti ako promaši. Petkovića sam proučavao. U karijeri sam imao puno obrana, ali jasno je da je ovo bila jedna od najvažnijih", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo