NEVJEROJATAN PODVIG / Španjolski rekorder pobjedom nad Vatrenima ušao u povijest: Prvi igrač kojem je ovo uspjelo

Image
Foto: Profimedia

Nakon što je nastupom u polufinalu postao najstariji španjolski reprezentativac ikada, slavljem u finalu upisao se zlatnim

19.6.2023.
10:47
Profimedia
VOYO logo

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feyenoorda 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka. 

Image
STIGLA ČESTITKA /

Nije zato što su naši, ali Dinamo je pokazao Real Madridu kako se to radi: Plavi ne zaboravljaju

Image
STIGLA ČESTITKA /

Nije zato što su naši, ali Dinamo je pokazao Real Madridu kako se to radi: Plavi ne zaboravljaju

Nikola Vlašić, Marcelo Brozović i Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku "na životu". Joselu, Rodri, Mikel Merino i Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima koji su se pridružili Portugalu i Francuskoj kao osvajači Lige nacija.

Jesus navas ispisao povijest svjetskog nogometa

Kapetan Seville i suigrač našeg Ivana Rakitića nastupom u polufinalu protiv Italije ispisao je povijest španjolske reprezentacije tako što je postao najstariji igrač koji je zaigrao, a nakon slavlja u velikom finalu zlatnim slovima se upisao i u povijest svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Jesus Navas je prvi igrač u povijesti koji je osvojio s reprezentacijom sva tri dostupna trofeja: Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo i Ligu nacija.

Španjolac je bio dio momčadi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Upisao je tri nastupa u Južnoafričkoj Republici, uključujući i produžetke u finalnoj pobjedi nad Nizozemskom kada je Andres Iniesta postigao jedini gol za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije godine kasnije, legenda Seville bila je često zamjena dok je Španjolska branila svoju krunu na Europskom prvenstvu. Na putu do europskog naslova Španjolskoj su u grupi stajali i Vatreni, a upravo je Navas postigao pobjednički gol protiv Hrvatske u posljednjoj utakmici skupine.

Nije bio na popisu za Svjetsko prvenstvo 2014., a zatim je gotovo šest godina izbivao iz reprezentacije prije nego što se vratio kao 33-godišnjak u kvalifikacijama za Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo