KAPETAN KAPETANSKI / Simon Kjaer nakon 9 mjeseci u reprezentaciji Danske: 'Hrvatska je jaka, imate niz kvalitetnih igrača. Iznimno poštujem vašu reprezentaciju'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Simon Kjaer nakon 9 mjeseci u reprezentaciji Danske

21.9.2022.
19:34
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni doprvaci svijeta, hrvatska nogometna reprezentacija, sutra od 20:45 na Maksimiru protiv Danske igra susret 5. kola skupine 1 A Lige nacija. Vatreni će nakon dvije godine zaigrati maksimirskom ruglu, a ulaznice za utakmicu su rasprodane. Veliki interes vlada za Hrvatsku protiv Danske, jer zaželjeli su se Zagrepčani, ali i ostali, naših najboljih nogometaša.

Image
VATRENI DRIL /

Hrvatski nogometaši odradili posljednji trening pred rasplet u Ligi nacija, Majer trenirao s posebnom maskom: Pogledajte kadrove

Image
VATRENI DRIL /

Hrvatski nogometaši odradili posljednji trening pred rasplet u Ligi nacija, Majer trenirao s posebnom maskom: Pogledajte kadrove

Nije ga bilo 9 mjeseci: 'Sretan sam što sam ovdje'

Izabranici Zlatka Dalića na drugome su mjestu skupine s dva boda manje od vodeće Danske koju je pobijedila u Kopenhagenu 1:0 prije tri mjeseca. Na press konferenciji uoči utakmice bio je, uz danskog izbornika Kaspera Hjulmanda i kapetan Simon Kjaer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon više od devet mjeseci pauze zbog teške ozljede koljena u dansku reprezentaciju se vratio kapetan i Danska je s njim kud i kamo jača...

Kjaer je, naime, pretrpio ozbiljnu ozljedu koljena još u prosincu prošle godine u gostujućoj pobjedi Milana nad Genoom i trebalo mu je devet mjeseci kako bi se vratio na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kjaer je za dansku reprezentaciju sakupio 119 nastupa i treći je igrač po broju odigranih utakmica. Ispred njega su tek Peter Schmeichel sa rekordnih 129 nastupa i Dennis Rommedahl sa 126 odigranih utakmica u danskom dresu.

Za Milan igra od siječnja 2020. kada je prvo stigao na posudbu iz Seville, a potom su "rossoneri" otkupili njegov ugovor. Igrao je i za Atalantu, Fenerbahče, Lille, Romu, Wolfsburg, Palermo i Midtjylland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za razliku od hrvatske reprezentacije čiji je glasnogovornik Tomislav Pacak prevodio sva pitanja na engleski jezik, danska delegacija je na pitanja hrvatskih novinara odgovarala na engleskom, dok pitanja danskih novinara i odgovore članova reprezentacije nije prevodila.

"Sretan sam što sam ovdje," kazao je danski kapetan osvrnuvši se na snagu hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska je jaka na lopti, mi isto želimo loptu i bit će zanimljivo'

"Hrvatska je jaka na lopti, mi isto želimo loptu i bit će zanimljivo. Hrvatska ima niz kvalitetnih igrača, iznimno poštujem njihovu reprezentaciju."

"Hrvatski igrači sjajno drže loptu i odlično se kreću. Imate mnogo igrača koji odlično čitaju igru i znaju što treba u kojem trenutku igre," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danski branič je istaknuo kako je Danska stigla po pobjedu.

"Želimo pobjedu, premda znamo da neće biti lako".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Navijači su uvijek prednost domaćeg sastava, gurat će ih prema pobjedi'

Naglasio je kako jedva čeka utakmicu i "vatrenu" atmosferu koja se očekuje na tribinama stadiona Maksimir.

"Navijači su uvijek prednost domaćeg sastava, gurat će ih prema pobjedi. Siguran sam kako će biti sjajna atmosfera, uživam u takvim utakmicama," poručio je Kjaer koji je zadivio svijet svojom reakcijom u trenucima kada se njegov suigrač Christian Eriksen srušio na terenu nakon srčanog udara za vrijeme EURO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kjaer je prvi dotrčao do Eriksena, pružio mu prvu pomoć i čekao da do njega dotrče liječnici. Kjaer je potom postrojio igrače da naprave krug oko svog suigrača i zaštite ga od kamera.

Danskom veznjaku je ugrađen implantabilni kardioverter defibrilator (ICD). Kako u Serie A ne smiju igrati nogometaši kojima je ugrađen ICD, Eriksen je u prosincu prošle godine raskinuo ugovor s Interom i preselio je u Brentford, a ovoga ljeta je potpisao za Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo