SENZACIONALNI DALIĆEV ADUT ZALUDIO POLA EUROPE: / Ljeta 2018. ‘visio’ je na displeju za vozni red, a sad je igrač kojem se svi klanjaju

Image
Foto: Instagram:
Image
Foto: Instagram:

'Nakon Šahtara ćemo sjesti i razmisliti što je najbolje'

4.8.2020.
8:00
Instagram:
VOYO logo

Josip Brekalo apsolutni je Dalićev hit reprezentativac, najveće otkriće prošle Lige nacije, igrač za budućnost. Jedan od najdarovitijih mladih hrvatskih nogometaša, igrač njemačkog Wolfsburga, prema izbornikovim najavama u intervjuu za Net.hr sredinom rujna 2018., pozvan je u A selekciju Hrvatske i od tada je postao jedan od stožernih njenih igrača.

Image
ZLATKO DALIĆ ZA NET.HR NAKON NAJTEŽEG PORAZA U KARIJERI: /

'Nismo sjeli sa Šukerom kad smo osvojili srebro, pa nećemo ni sada'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih mladih napadača Europe i velika nada hrvatskog nogometa

Nikola Vlašić, Brekalo, Ćaleta – Car, Sosa i naravno svi drugi u mladoj reprezentaciji koji budu igrali dobro u svom klubu, sigurno će biti nama na raspolaganju i njima su vrata A reprezentacije otvorena”, kazao nam je izbornik Dalić u razgovoru koji smo s njim radili nakon najtežeg poraza u karijeri, onog u Elcheu od Španjolske 6:0.

Brekalo je jedan od najboljih mladih napadača Europe i velika nada hrvatskog nogometa. Izbornik je prepoznao njegov talent, rad i trud, te ga pozvao ga u reprezentaciju i mogao bi debitirati već protiv Španjolske na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Josip je veliki navijač reprezentacije Hrvatske. Pratio je svaku utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, veselio se svim pobjedama Vatrenih, živio je ovih mjesec dana za hrvatske boje, za naše junake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se na društvenim mrežama pojavila njegova fotografija kako sjedi na monitoru s tramvajskim redom vožnje. Fotka je oduševila mnoge, a nadamo se kako će Brekalo opravdati izbornikovo povjerenje i oduševljavati sve navijače Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na glavnom zagrebačkom trgu slavio golove Perišića, a nekoliko mjeseci poslije zaigrao s njima

Tri mjeseca prije pozivanja u reprezentaciju 2018. godine Josip Brekalo je na glavnom zagrebačkom trgu slavio golove Perišića, obrane Subašića, nastupe Rebića, Rakitića i društva u Rusiji, poprištu najvećeg hrvatskog nogometnog uspjeha, bio je i na spektakularnom dočeku na ulicama glavnog hrvatskog grada, a uskoro će s njima (osim sa Subašićem, on se reprezentativno umirovio) zaigrati na terenu. Stvarno čudesna priča Josipa Brekala, koji je sad više od tjedan dana u pogonu Wolfsburga, rano su krenuli jer u srijedu igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige sa Šahtarom u Kijevu. Vrućine ga nisu mučile, na njegovoj lokaciji nisu prelazile preko 24-25 stupnjeva, a sad pogotovo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Startali smo među prvima, inače bismo barem sedam dana kasnije. Kao i većina bundesligaša. Morali smo", kazao je u razgovoru za Sportske novosti Josip Brekalo i nastavio:

"Nadamo se da će se to isplatiti u susretu protiv Šahtara. Zato su trener i ljudi u klubu odlučili da treniramo, odigrali smo i prijateljsku utakmicu s RB Leipzigom, kako bismo bili što bolji sa Šahtarom i pokušali proći. Nije jednostavno zbog domaćeg poraza, što je zeznut rezultat, jer dali su nam dva gola u gostima. Ne zabijemo li najmanje dva pogotka, tamo nemamo što tražiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, više od rezultata s ukrajinskim klubom u kojem je sportski direktor Darijo Srna, intrigiraju ponude za Brekala. Hrvatskog reprezentativca želi Fiorentina, isto tako Atalanta i Milan još od ranije, vrlo je tražen u Serie A i šire... Odlazi li iz Wolfsburga ili će ostati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Volio bih da prvo odigramo sa Šahtarom, fokusiran sam na taj susret '

"Volio bih da prvo odigramo sa Šahtarom, fokusiran sam na taj susret jer nam je to šansa za ostvariti vrhunski rezultat. Ako bismo prošli dalje, igrali bismo play-off na jednu utakmicu i tada bi sve bilo moguće. Klub još nikakve transfere nije napravio, nitko nije otišao niti došao, svi su upregnuli snage da se održimo u Europi, a potom ćemo razmišljati i razgovarati o toj temi", istaknuo je Brekalo i nastavio o ponudama koje - postoje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa novo ne otkrivam, naravno da postoje. Nakon Šahtara ćemo sjesti i razmisliti što je najbolje. Nemam zasad što više reći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vukove je potpisao prije četiri godine. Postoje argumenti za konstataciju kako možda ne bi bilo loše kad bi krenuo dalje. Učinak mu je u tekućoj sezoni sedam golova i jednako toliko asistencija u svim natjecanjima. U državnom prvenstvu u 30 nastupa tri pogotka i četiri dodavanja za gol...

'Sve je moguće, sve otvoreno'

"Sve je moguće, sve otvoreno. Takav imamo odnos u klubu da ćemo o svemu razgovarati. Ako ispadnemo, pred nama će biti mjesec i pol dana do početka Bundeslige, dovoljno vremena da svatko od nas riješi što će dalje. Tek sredinom rujna predviđen je start njemačkog prvenstva", izjavio je Josip Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo