ŠEF GORICE ZA NET.HR: / Stigao brutalan odgovor na provokacije Hajduka i zanimljiva opaska na suđenje na Poljudu

Image
Foto: Ivo Cagalj/Jurica Galoic/PIXSELL

Administrator Hajdukovih društvenih mreža bacio mu je otrovnu strelicu

19.8.2019.
13:52
Ivo Cagalj/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Društvenim mrežama širi se objava sa službene Facebook-stranice Hajduka, u kojoj je administrator odlučio na suptilan način provocirati Goricu, odnosno, njihova igrača, Nizozemca Matthewa Steenvoordena. Podsjetimo gdje je sve počelo. "Znam za Dinamo Zagreb, za Rijeku… Hajduk? Ne, nikad čuo", rekao je to branič Gorice, Nizozemac Matthew Steenvoorden na predstavljanju sredinom srpnja. Dakako, ove su izjave na Poljudu dočekali kao provokaciju, a odlučili su mu uzvratiti nakon bolnog poraza u nedjelju.

Nizozemac je nastupio na Poljudu i zaradio je žuti karton zbog prekršaja nad Hamzom, a administrator Hajdukovih društvenih mreža bacio mu je otrovnu strelicu. U kasne noćne sate objavio je zanimljiv status. "Do idućeg susreta možete nas svakodnevno posjetiti na stadionskim turama, upoznati se detaljnije s bogatom poviješću HNK Hajduk… Meer informatie: visit-poljud@hajduk.hr", napisao je status i završio ga na nizozemskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije kriv igrač, nego hrvatski nogomet

Odlučili smo za komentar na ove provokacije upitati predsjednika Gorice, Nenada Črnka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih o provokacijama, jer mi nismo klub koji se s time bavi. Svaki slobodan čovjek na svijetu ima pravo na svoje stavove, a ja znam da ponekad istina boli", rekao nam je u uvodu predsjednik Gorice i malo udario kontru Hajduku, ali također i cijelom hrvatskom nogometu.

"Dodao bih još ovo. Naš igrač je u datom trenutku rekao istinu, ali to što nije čuo za Hajduk, Goricu i druge klubove do sada nije njegov problem već problem hrvatskog nogometa", rekao nam je Črnko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci podlegli pritisku

Potom je komentirao suđenje na Poljudu.

"Odgovori na provokacije mogu samo otežati komunikaciju, a ja bih tada mogao odgovoriti da je, na primjer, Hajdukov taktički medijski pritisak na suce bez ikakvog razloga urodio plodom i oštetio Goricu u ovoj utakmici jer pitanje je što bi bilo da je dosuđen kazneni udarac za koji je sigurno bilo elemenata da se dosudi za Goricu u 15. minuti ili što bi se dogodilo da je ta situacija bila na suprotnoj strani. Upravo zato su Steenvooreden i njegova izjava nevažni. Mi želimo čestitati Hajduku na zasluženoj pobjedi i zahvaliti se na lijepom prijmu na Poljudu, a u ovom trenutku je to najvažnije za hrvatski nogomet", rekao je Črnko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je nastavio o sucima.

"Ja i dalje smatram da suci rade svoj posao najbolje što mogu i bez obzira što nikad nismo svi zadovoljni svatko od nas mora respektirati i dati podršku da nam svima bude bolje i da ispravljamo vlastite pogreške. Ja bih radije da umjesto provokacija govorimo o tome kako je Gorica jedan od rijetkih klubova u HNL-u koji je na Poljudu istrčao full otvorenog garda bez primisli na obranu s četvoricom izrazitih napadača (Cherif, Zwolinski, Lovrić, Dvorneković, nap.a.). Imali smo hrabar plan, bili smo zbog toga i prenervozni, ali smo poginuli hrabro na kraju i bez kalkulacija. Još jednom čestitke Hajduku, a mi idemo dalje učiti na vlastitim iskustvima", završio je razgovor Črnko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo