STIGLA SLUŽBENA POTVRDA, COUTINHO JE NOVI ČLAN BARCELONE: / Katalonci plaćaju 160 milijuna eura, Liverpool napokon popustio

Image
Foto: AFP

Posljednje formalnosti oko transfera trebale bi biti dovršene unutar sljedeća 24 sata, a očekuje se da će Coutinho u ponedjeljak biti predstavljen u Barceloni.

6.1.2018.
20:03
AFP
VOYO logo

Brazilski nogometaš Philippe Coutinho (25) napušta Liverpool i prelazi u redove Barcelone, potvrdila su oba kluba u večernjim satima subote. Nakon višemjesečne sapunice dva su kluba u napokon postigla dogovor oko visine odštete.

Samo je Neymar skuplji

BBC navodi da je Liverpool pristao na odštetu od 160 milijuna eura, pri čemu će Barcelona odmah platiti 120 milijuna, a ostatak bi u blagajnu Redsa trebao stići kroz različite, prilično realne bonuse. Skuplji od Coutinha u nogometnoj je povijesti samo njegov sunarodnjak Neymar za kojeg je PSG platio Barceloni 222 milijuna eura. Na ljeto će Coutinha prestići i Kylian Mbappe ako PSG, kao što se očekuje, aktivira kaluzulu o otkupu njegova ugovora i plati 180 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je ostatak momčadi Liverpoola otputovao na kratak odmor u Dubai, Coutinho je ostao u gradu i čekao rasplet pregovora između klubova. Dio medija nagađa da je Brazilac sam platio 15 milijuna eura kako bi nadomirio iznos na kojem je inzistirao Liverpool, ali potvrde te informacije nema. Posljednje formalnosti oko transfera trebale bi biti dovršene unutar sljedeća 24 sata, a očekuje se da će Coutinho u ponedjeljak biti predstavljen u Barceloni. Potpisat će ugovor na pet i pol godina, a odštetna kaluzula će iznositi 400 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter ga prodao za samo 13 milijuna eura

Coutinho je 2010. prešao iz Vasco da Game u milanski Inter koji ga je u siječnju 2013. prodao Liverpoolu za samo 13 milijuna eura. Zanimljivo je i da je sjajni ofenzivni veznjak kratko vrijeme već živio u Barceloni budući da ga je Inter u drugoj polovici sezone 2011/12 posudio Espanyolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je krenula po Coutinha prošlo ljeto, ali Liverpool je odbio tri njezine ponude, kao i igračev zahtjev za transferom. Bilo je nagađanja da će Katalonci u novi 'napad' krenuti tek sljedeće ljeto, ali na kraju su ubrzali stvar i u konačnici postigli dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo