IVO GA ISTJERAO IZ HAJDUKA / 'Sanader nije uzimao samo za sebe.' Ćiro je od bivšeg premijera izvukao milijun kuna: 'Zamislite onda koliko je davao njima'

Image

Ćiro je bio i prijatelj s bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom

8.2.2023.
12:24
VOYO logo

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Image
'BIO JE NEVIĐEN' /

Zdravko Mamić slomljen zbog Ćirine smrti: Ove riječi kojima se oprostio od vjenčanog kuma odjeknut će u regiji

Image
'BIO JE NEVIĐEN' /

Zdravko Mamić slomljen zbog Ćirine smrti: Ove riječi kojima se oprostio od vjenčanog kuma odjeknut će u regiji

Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, uznapredovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Ćiro je bio usko povezan i s politikom, a 2004. se kandidirao na predsjedničkim izbornika. Uzor mu je bio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman koji mu se ponekad znao miješati u posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata je anegdota iz 1997. kada je Hrvatsku čekala utakmica dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 1998. protiv Ukrajine.

"Tuđman je preferirao Vlaovića, a uoči puta u Ukrajinu, me pitao:'Mogu li vidjeti sastav?' I ja mu, naravno, pokažem sastav s Vlaovićem, jer ne želim predsjedniku pokvariti večer. Mi došli u Kijev, a Bokšić, veliki gospodin, kaže: 'Znam, znam, šefe, ne igram'. A ja njemu: 'Budalo jedna, pa kako ću ja bez tebe?' I Bokšić nas odvede na SP", pričao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije te godine Tuđman je spriječio njegovu smjenu.

"Da, već je sve bilo gotovo, nakon remija sa Slovencima i Dancima u Splitu. Tada me Tuđman pozvao k sebi i pitao: 'Čujem da dajete ostavku?' A ja mu kažem da me smjenjuju. Na to je poludio i rekao mi da odmah odem kod predsjednika saveza Šoića. Kad sam došao do Frankopanske, Šoić me čekao na ulici raširenih ruku. Tuđman je najzaslužniji za našu broncu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro je bio i prijatelj s bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

"Žao mi ga je, iako me istjerao iz Hajduka. I nije istina da je Sanader uzimao samo za sebe. Kad sam bio trener Zagreba, on me pita: 'Koliko ti treba, jedan, dva, deset milijuna…?' Ja kažem - milijun - a on pita: 'Čega?'. A ja, budala, kažem kuna! I pošalje on Mediću milijun kuna! Zamislite onda koliko je davao Hajduku ili Dinamu", završio je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ćire sam se bojao ali sam ga i cijenio. Teško mi je, naviru mi sjećanja, miješaju se osjećaji. Bio mi je poput oca…'

Utučeni Robert Prosinečki: 'Ćiro i ja smo imali specifičan odnos, bio je poseban. Posljednji put sam s njim razgovarao prije mjesec dana, rekao mi je samo jedno…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Vlaović: 'Imao sam jednu situaciju s Ćirom, a on je imao poseban pristup prema igračima, često i neshvaćen'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo