objavljena snimka / Salina poruka uoči tragedije: 'Nikoga nije briga za mene. Nije me strah, ali ne želim ić u Cardiff'

Image
Foto: Instagram

Argentinski nogometaš, samo dva tjedna prije svoje pogiblje, poslao je audio WhatsApp poruku prijatelju

23.5.2019.
12:48
Instagram
VOYO logo

Argentinski nogometaš Emiliano Sala prije četiri mjeseca tragično je stradao u avionskoj nesreći, a njegov prerani odlazak mnoge je šokirao i ostavio u nevjerici.

Argentinski nogometaš, samo dva tjedna prije svoje pogiblje, poslao je audio WhatsApp poruku prijatelju u kojoj mu govori kako ne želi transfer u Cardiff. Poruka je puštena u dokumentarcu ''Emiliano Sala, tajne slomljene sudbine''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Sala prijatelju objašnjava kako za njega kao igrača Cardiff nije privlačan izbor, ali se teško oduprijeti pritisku Nantesa koji je uspio dogovoriti odštetu od 17 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prošle sam noći dobio poruku od Meisse (Salin agent, op.a.). Rekao mi je da Franck Kita (sin vlasnika Nantesa) želi razgovarati pa ga je nazvao. Žele me prodati, postoji ponuda Cardiffa. S njihove strane, mogu dobiti velik novac pa žele da odem. Istina, posao je dobar, ali gledajući nogometno, meni nije zanimljivo'', govori Sala na snimci.

''Eto, na sve načine žele da odem. Nije me strah, borio sam se cijelu karijeru. Baš suprotno. Ali mislim da mi Meissa može naći nešto bolje do kraja prijelaznog roka. Meissa je rekao ne Cardiffu jer ne želi da idem tamo. Gledajući iz nogometne perspektive, u dobroj smo poziciji s ugovorom, ali mene baš briga za to.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Istina, htio bih nešto dobro s obje strane, ugovorne i nogometne, ali ne možeš uvijek dobiti sve. S druge strane, ne želim razgovarati s predsjednikom jer ću se naljutiti. Gadi mi se kad ga vidim. Želi me prodati jer je dobio dobru cijenu za mene. Želi da odem tamo, a nije me ni pitao. Samo ga briga za novac'', govori Sala prije kobnog odlaska u Wales.

''Ovo je totalni kaos. Ne znam što napraviti jer se moram svakog jutra pogledati u lice. Nikoga nije briga za mene, nikoga ne zanima što ja moram proći'. Teško je, osjećam da nema puno ljudi koji bi se stavili u moju poziciju ', rekao je Sala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznanađen sam i razočaran"

Predsjednik Nantesa Waldemar Kita u razgovoru za L'Equipe komentirao je Salinu snimku rekavši da je iznanađen i razočaran. Tvrdi da se ponio maksimalno korektno, ali isto tako prihvaća da neki to vide drugačije.

"Bio je dječak, vrlo educiran. Da nije preminuo, mislim da bi danas bio jako sretan. Imam osjećaj da to ipak nisu njegove riječi", rekao je Kita, aludirajući pritom da mu netko smješta nakon Saline smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na optužbe da je samo htio zaraditi od prodaje Sale, Kita se pokušao braniti.

"Da sam samo htio zaraditi novac, to nije način na koji bi to napravio. Na kraju dana ne bi mi puno ostalo nakon što se novac podijeli na sve upletene stranke (menadžer, obitelj itd.) Danas ne želim taj novac, ne želim ga ni dirnuti. Ne želim zaraditi ni cent zbog nečije tragedije. Ja se više ne brinem o tome, već to rade odvjetnici. Cardiff nikada nije ni kontaktirao sa mnom. Nakon što je ugovor potpisan, ja više nisam odgovoran za igrača. Kada smo se opraštali, bio je sretan. Cardiff je odgovoran za sve što se dogodilo", smatra predsjednik Nantesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, argentinski nogometaš Emiliano Sala poginuo je 21. siječnja kada se zrakoplov u kojem se nalazio pao u Engleski kanal nedaleko od Alderneya. Nakon 17 dana potrage iz olupine zrakoplova koja se nalazila na dnu mora izvučeno je tijelo 28-godišnjeg igrača koji je nakon Nantesa karijeru trebao nastaviti na Otoku. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo