NOGOMETAŠI IZ PREMIERLIGE U HRVATSKOJ: / 'Sakrili su se u Splitu i Dalmaciji. Tajno treniraju na stadionu Hajduka koji čak 16 godina ne zna za naslov prvaka'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija

Treniraju u Hrvatskoj kako bi izbjegli dužu i 'neaktivniju' karantenu u Engleskoj

14.9.2021.
8:26
Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

"Izvan stadiona Poljud, skupina nogometaša udara loptu o zelenu žičanu ogradu koja okružuje ulaz igrača. Stara crkva tiho stoji s druge strane malog, prašnjavog parkirališta. Planine se pružaju do oblaka na horizontu preko mora koja okružuje veći dio ovog hrvatskog grada", stoji u uvodu nedjeljnog izdanja britanskog tabloida Daily Maila o "bjeguncima" od samoizolacije, koji su pronašli način kako bi izbjegli dužu dvotjednu karantenu u svom matičnom engleskom klubu Aston Villi.

Odbjegli igrači Aston Ville i Tottenhama skriveni u Hrvatskoj

Image
DA, DA, BAŠ KOD NAS /

Bizarne li situacije. Argentinci nakon kaotične utakmice s Brazilom dolaze u karantenu - u Hrvatsku

Image
DA, DA, BAŠ KOD NAS /

Bizarne li situacije. Argentinci nakon kaotične utakmice s Brazilom dolaze u karantenu - u Hrvatsku

"Šuljajući se u zamračeni Mercedes, odbjegli igrači Aston Ville i Tottenhama skriveni su u hrvatskim skrovištima dok su u karanteni prije povratka u Veliku Britaniju … s plaštom tajne na mjestu na kojem treniraju. Uoči povratka u Veliku Britaniju viđeni su u Hrvatskoj kako treniraju, daleko od COVID pravila, zbog blažih mjera u toj zemlji", navodi se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Emiliano Martínez i vezni igrač Emiliano Buendia bili su u momčadi Argentine koja je trebala igrati s Brazilom kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. No, nedavni susret u brazilskom Sao Paolu prekinut je ubrzo nakon početka jer ta dvojica nogometaša, kao i Tottenhamovi argentinski igrači Cristian Romero i Giovano Lo Celso, nisu proveli dvotjednu samoizolaciju po dolasku u tu južnoameričku zemlju. Nastao je pravi skandal...

'Tajni' treninzi

Prema pravilima u Brazilu svatko tko dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva mora dva tjedna provesti u karanteni. Martínez i Buendia su htjeli sjesti u avion te direktno otputovati iz Brazila u Hrvatsku, no u svojstvu deportiranih osoba poslani su prvo čarterom argentinske reprezentacije u Madrid od kuda su nastavili put prema Hrvatskoj. Britanci sad pišu o "tajnim" treninzima na Poljudu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznati povici i zvukovi treninga odjekuju s ogromnog stadiona nalik školjki. Dom je to splitskog Hajduka, drugog kluba u Hrvatskoj, pomalo iscrpljenog koji nije osvojio hrvatsku ligu već 16 godina", navodi u reportaži engleski novinar James Sharpe, koji je posjetio Split i Dalmaciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je pomalo nalik vašoj popularnoj seriji Mučke", smije se taksist koji podržava Hajduka...

"U ovom vrijeme sljedeće godine bit ćemo prvaci, kako se u seriji navodi. E vidite, tako vam je kod nas s Hajdukom", šaljivo navodi taksist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Aston Ville Emiliano Martinez i rekord kluba od 40 milijuna funti Emiliano Buendia treniraju u Hrvatskoj dok su u karanteni prije povratka u Veliku Britaniju.

Villa poslala svoje adute u Hajduk

Njih dvojica dio su od četiri argentinska igrača vrhunskog ranga koji su bili zatočeni u tim izvanrednim scenama u Sao Paulu prije tjedan dana kada su brazilske vlasti uletjele na teren pet minuta nakon kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između dviju nacija i zatražile da napuste zemlju zbog kršenje protokola koronavirusa, kako je u nedjelju otkrio The Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ne bi bili stavljeni u karantenu hotel u Velikoj Britaniji, s malim šansama da nešto i treniraju, Villa ih je poslala u Hajduk kako bi u tom splitskom nogometnom klubu aktivno proveli samoizolaciju. Lovre Kalinić, hrvatski golman koji je trenutno na posudbi u Hajduku iz Vile, pomogao je u organizaciji toga, navode Britanci.

"Par sto metara dalje, tri igrača Tottenhama radila su isto. Giovani Lo Celso i Cristian Romero, druga dva Argentinca koja su pobjegla u Hrvatsku, te branič Kolumbije Davinson Sanchez trenirali su u NK Zupa Dubrovacka, amaterskom klubu iz županijskih liga u jednom selu u blizini Dubrovnika. To je njihova oaza za bijeg od koronavirus samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hajduku je naređeno da ne fotografira treninge'

Zbog delta varijante koronavirusa, koja je raširena u Velikoj Britaniji, Brazilci su svima koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva propisali 14 dana karantene, a to oni nisu napravili, te je brazilski zdravstveni regulator odlučio prekinuti utakmicu, te ih potjerati iz zemlje. Protjerani igrači su nakon toga doputovali u Hrvatsku gdje će provesti desetak dana nakon čega će se vratiti u Englesku, pisao je prije 4 dana Dubrovački vjesnik.

"Spursi i Villa željeli su svoje lokacije držati u tajnosti. Hajduku je naređeno da ne fotografira treninge. Rečeno im je da zabrane novinarima gledanje. U četvrtak ujutro prošlog tjedna, Hajdukov PR potvrdio je da bismo mogli prisustvovati sljedećoj dnevnoj konferenciji za novinare s menadžerom Jensom Gustafssonom. Do popodneva to više nije bio slučaj. Čekali smo ispred vrata. Grupa mlađih djevojčica iz kliba pitala je možemo li dobiti autograme? Oni nisu. Umjesto toga, začuo se šapat da će ih se uskoro prošvercati sa sporednog ulaza. Zamračeni auto uskoro je otišao", navodi se u reportaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovre Kalinić sve dogovorio

Ipak, Gustafsson je sa zadovoljstvom razmišljao o tome kako je sjajno imati takve nadarene zvijezde Premier lige i trenirati ih. Točnije, kako je sjajno što njegovi igrači treniraju s takvim nogometašima iz takve lige.

'Dva dana su trenirali s nama u sklopu suradnje s Aston Villom', kazao je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio dogovor preko Lovre Kalinića i htjeli smo pomoći. Bilo je to dobro za njih, ali i za inspiraciju naših igrača, jer su oni jako dobri igrači".

Bilo je govora o tome da bi mogli provesti vikend na Hvaru, idiličnom otoku u Hrvatskoj, no očekuje se da će nastaviti trenirati u Hajduku do petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nisu htjeli da budu pronađeni, bila bi to dobra opcija. Michael Jordan tamo je nedavno krstario i nitko od hrvatskih medija nije to nanjušio. U NK Župa Dubrovacka, u selu Cibaca, igrači Spursa rekli su lokalnom novinaru da im je rečeno da ne govore ništa o svom dolasku u Hrvatsku. Lo Celso, Romero i Sanchez odletjeli su u Hrvatsku prošle nedjelje. Trener Spursa Nuno Espirito Santo potvrdio je da će se sljedeće subote, dan uoči svoje utakmice protiv Chelseaja, vratiti u Tottenham. Četvorica engleskih igrača napustila su Veliku Britaniju unatoč tome što je Premijer liga spriječila momčadi da igraju u zemljama s crvenog popisa +9. Četvorica engleskih igrača napustila su Veliku Britaniju unatoč tome što je Premijer liga spriječila momčadi da igraju u zemljama s crvene liste.

Njihova dalmatinska vila je lijepa, s jedne strane planine, s druge brda. Upravo u Dubrovnik ovog je mjeseca vlasnik Tottenhama Joe Lewis plovio svojom super jahtom. Naravno, objekti su svijet daleko od komora za krioterapiju na poligonima Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati oduševljeni: 'Ovo je slika za povijest'

Cibača ima nešto manje od 2.000 stanovnika. Facebook stranica kluba ima nešto više od 1.000 lajkova, dok Tottenhamova ima gotovo 23 milijuna. Ima oko 100 članova, a godišnje članstvo NK Župa Dubrovačka košta 100 kuna, oko 11,50 funti.

U izvješću lokalnih medija prizor igrača vrijednih oko 100 milijuna funti opisan je kao "slika za povijest".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli su ljudi iz Londona, pogledali uvjete koje imamo i bili su zadovoljni. Na raspolaganju smo im svih ovih dana ', rekao je Ivica Karabogdan, sportski direktor kluba.

"Vrlo su zadovoljni gostoprimstvom i uvjetima, iako su navikli na puno bolje uvjete i vrhunsku opremu. Presretni su jer se trudimo da se osjećaju kao kod kuće", dodao je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lo Celso je na svom Instagram profilu objavio sliku na kojoj gleda argentinsku utakmicu protiv Bolivije, dok je Sanchez podijelio sliku na kojoj grli svoju bebu za stolom ispred svog hotela.

'Čemu takav plašt tajnosti?'

"Ali čemu takav plašt tajnosti?" Upravo se to pitaju Britanci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Tottenham je situacija malo složenija. Martinez i Buendia dobili su dopuštenje, dok su Lo Celso i Romero prkosili klupskim naredbama da putuju na međunarodnu dužnost. Očekuje se da će po povratku biti kažnjeni.

Smiješna situacija započela je kad je The Mail on Sunday otkrio da je FIFA ukinula privremeni zakon koji je klubovima dopuštao da odbiju pustiti svoje igrače ako se po povratku suoče s karantenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se većina južnoameričkih zemalja našla na crvenom popisu Velike Britanije, a bez elitnih sportaša koji su dobili izuzeća od Vlade, to je značilo da će klubovi iz Premijer lige biti prisiljeni otpustiti svoje igrače znajući da im prijeti 10 dana karantene, što ih isključuje iz više utakmica .

Premijerligaški klubovi su to odbili. Tada je Villa dopustila Martinezu i Buendiji da odu, sve dok su se vratili prije svoje posljednje utakmice. Lo Celso i Romero jednostavno su se podigli i otišli", navodi se u opširnoj reportaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj je dokument otkrio da su optuženi da nisu izjavili da su bili u Velikoj Britaniji kad su stigli u Brazil, gdje su se trebali suočiti s 14 -dnevnom karantenom.

Brazilci ih pokušali deportirati nazad na Otok

Brazilsko zdravstveno tijelo pokušalo ih je deportirati, igrači su putovali na utakmicu, zdravstveni dužnosnici zaglavili su se u prometu, stigli su kasno i uredno uletjeli na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsurdno je da je bilo tko - klubovi, savezi ili igrači - očekivali da nitko neće shvatiti gdje su bili dok igraju u najgledanijoj ligi na svijetu, Premierligi.

I dok su oni upijali hrvatsko sunce, kod kuće je vladao kaos. Brazil i druge južnoameričke nacije inzistirale su na tome da FIFA provede petodnevno pravilo kojim se zabranjuju klubovi koji odbijaju pustiti igrače da nastupe s tim zvijezdama.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo