NOVA ČLANICA UEFE / Sada je i službeno: Kosovo će u kvalifikacijama za SP igrati protiv Hrvatske

Image
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL

U UEFA-i su odlučili kako iz sigurnosnih razloga Kosovo ne može igrati protiv Srbije ili Bosne i Hercegovine

9.6.2016.
20:56
Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Odbor za hitnost Europskog nogometnog saveza (UEFA) u četvrtak je odlučio kako će novi član UEFA-e Kosovo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. igrati u skupini I, te će biti jedan od suparnika Hrvatske.

Prilikom ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP prošloga prosinca Hrvatska je svrstana u jednu od dvije skupine sa po pet reprezentacija, zajedno s Turskom, Islandom, Ukrajinom i Finskom, dok je u preostalih sedam skupina svrstano po šest reprezentacija, pa je Odbor za hitnost UEFA-e odlučio dopuniti skupine H i I sa svoja dva nova člana, Kosovom i Gibraltarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u UEFA-i su odlučili kako iz sigurnosnih razloga Kosovo ne može igrati protiv Srbije ili Bosne i Hercegovine, a reprezentacija BiH se nalazila u skupini H, pa je tako Odbor za hitnost odlučio kako će Gibraltar igrati u skupini H, a Kosovo u skupini I.

Plasman na SP izborit će pobjednici svih devet skupina, dok će osam najboljih drugoplasiranih reprezentacija u dodatne kvalifikacije iz kojih će još četiri izboriti odlazak na svjetsku smotru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo