[FOTO] S TRIBINA ALDO DROSINE ODJEKIVALI - UŽASI: / Ovakvim stvarima nije mjesto u normalnom svijetu; ovo u potpunosti osuđujemo

Image
Foto: PIXSELL

'Ubi Purgera, i Tovara", mrzim Hajduka, mrzim Dinama, mrzim tovara, mrzim purgera, riječka Armada'

22.5.2019.
18:44
PIXSELL
VOYO logo

"Ubi Purgera, i Tovara", mrzim Hajduka, mrzim Dinama, mrzim tovara, mrzim purgera, riječka Armada", stihovi su koji su odjekivali u prvom dijelu prvog poluvremena finala Hrvatskog Kupa na Aldo Drosini između Dinama i Rijeke. Iako možda riječki ultrasi misle kako su pod stihovima njihovi junaci jurišali prema trofeju, prema pobjedi, varaju se zato što je to poziv na mržnju, što u potpunosti osuđujemo, kao i čitav normalni svijet. U 61. minuti, utakmica je bila prekinuta zbog bakljade Armade, stvorio se dim i sudac Damir Batinić morao je na kratko prekinuti dvoboj, da dim ode...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SLIKE GOVORE VIŠE OD TISUĆU RIJEČI: Modra tuga na Aldo Drosini

Image

SLIKE GOVORE VIŠE OD TISUĆU RIJEČI: Modra tuga na Aldo Drosini

Image
Image

Galerija

Inače, uoči samog svoboja, Riječani su prodali nešto više od 3000 ulaznica, dok je Dinamo do prije nekoliko dana imao prodanih svega, nešto više od 250.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, blizina gradova učinila je svoje. Tako se na tribinama pulskog nogometnog zdanja našlo puno više navijača Rijeke, dok je s druge strane oko 400 navijača Dinama, od toga stotinjak prijatelja kluba. No, Boysi su itekako bili glasni, u nekim trenucima u potpunosti nadglasali Armadu i riječke simpatizere. S njihove strane u 43. minuti čula se pjesma uvredljivog sadržaja:

Image
Image

22.05.2019., stadion Aldo Drosina, Pula - Utakmica finala hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba", skandalozne su riječi zagrebačkih ultrasa kojim godinama "časte", Armadu i riječke simpatizere. Vrijedi spomenuti kako je uoči utakmica došlo do čarki između Boysa i domaćih Demona. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Nogometaši Rijeke pobjednici su hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom susretu igranom u Puli pred 6.742 gledatelja pobijedili Dinamo sa 3-1. Bilo je to fantastično finale i zaslužena pobjeda Rijeke koja je po peti put osvojila 'Rabuzinovo sunce', pri čemu drugi put u posljednje tri sezone, dok je Dinamo u svom 22. finalu doživio sedmi poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove u pobjedi Rijeke zabili su Antonio Čolak (13), Tibor Halilović (40) i Zoran Kvržić (84), dok je strijelac za Dinamo bio Mislav Oršić u 63. minuti. Dinamo je u 73. minuti imao jedanaesterac za izjednačenje, no Simon Sluga je fantastično obranio udarac Daniju Olmu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo