S KONJA NA MAGARCA: / Prije četiri godine je osvojio Ligu prvaka, a od danas trenira drugoligaša

Image
Foto: AFP, BERND THISSEN

Talijanski stručnjak Roberto di Matteo potvrđen je u četvrtak za novog trenera Aston Ville koja je u netom završenoj sezoni ispala iz engleske Premier lige.

2.6.2016.
15:40
AFP, BERND THISSEN
VOYO logo

Di Matteo je naslijedio francuskog trenera Remija Gardea koji je u ožujku dobio otkaz, a momčad je otada vodio privremeni menadžer Eric Black. Prije samo četiri godine Di Matteo je vodio Chelsea do naslova u Ligi prvaka, a sljedeće će sezone nastojati vratiti Aston Villu u elitni razred. U tome će mu asistirati nekadašnji suigrač iz Chelseaja Steve Clarke.

Kinez ulaže novac

Nakon odlaska iz Chelseaja Di Matteo je radio u Schalkeu na čiju je klupu sjeo u listopadu 2014. i odveo momčad s 11. do šestog mjesta na kraju sezone. Potpis za Aston Villu predstavlja njegov povratak u Englesku gdje je ranije trenirao i Milton Keynes Dons i West Bromwich Albion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati za novog trenera Ville bili su i David Moyes i Nigel Pearson, ali budući vlasnik Tony Xia, koji čeka dozvolu za preuzimanje kluba, odlučio se za Di Mattea, uvjeren da je upravo on pravi čovjek za podizanje posrnule momčadi. Kineski poduzetnik već je obećao da će osigurati značaja financijski iznos za pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo