Zaboravljeno gostovanje /

Van Nistelrooy otkrio na urnebesan način čija ga je obrana bacala u očaj: 'Bilo je grozno igrati protiv njih, nisam ni pucao'

Image

Bez obzira gdje je igrao Nistelrooy je bio noćna mora za obrane, no jedna momčad je imala defanzivni red koji je velikog Nizozemca jednostavno bacao u očaj

7.4.2022.
12:08
VOYO logo

Legendarni nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy prije pet godina je gostovao na prestižnom britanskom sveučilištu Oxford gdje je u razgovoru sa studentima odgovarao na niz pitanja vezanih za svoju nogometnu karijeru.

Svojevremeno je Nistelrooy bio jedan od najubojitijih napadača Starog kontinentu. Karijeru je započeo u Den Boschu pa je preko Heerevena i PSV-a došao u Manchester United. Kasnije je nastavio u Real, a pred kraj karijere je nastupao za HSV i Malagu gdje se i umirovio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Talijanske obrane, znate oni su poznati po branjenju'

Bez obzira gdje je igrao Nistelrooy je bio noćna mora za obrane, no jedna momčad je imala defanzivni red koji je velikog Nizozemca jednostavno bacao u očaj. Upravo mu je to pitanje postavljeno na Oxfordu, a njegov je iskreni odgovor nasmijao publiku.

Image
Za sva vremena /

Priča o Josefu Bicanu, zaboravljena legendi čiji nevjerojatan rekord Cristiano Ronaldo još uvijek nije ulovio

Image
Za sva vremena /

Priča o Josefu Bicanu, zaboravljena legendi čiji nevjerojatan rekord Cristiano Ronaldo još uvijek nije ulovio

"Talijanske obrane, znate oni su poznati po branjenju…grozno je igrati protiv njih. Oni i ne žele ići naprijed, jer je to rizik da će primiti gol. Svi ostanu natrag. Bekovi, otiđite naprijed, pokušajte dati gol. Ne, ne… ti nećeš zabiti, to je najvažnije", rekao je Nistelrooy imitirajući talijanske obrambene igrače, a onda je ispričao priču o svome gostovanju u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I još Gattuso ispred, grrr, 'ubit ću te ako dobiješ loptu'' 

"Igrao sam protiv AC Milana na San Siru. Njihova četvorka u posljednjem redu su bili Cafu, Jaap Stam, Maldini i Nesta… bilo je, pa, interesantno", šaljivo je kazao Ruud kolutajući očima.

"Bili su prilično dobri sva četvorica, pogotovo način na koji su zajedno radili. Onda još Gattuso ispred, grrr, sa stavom 'ubit ću te ako dobiješ loptu'. I Pirlo, jednostavno fantastičan. Seedorf je igrao u toj ekipi također, najjači čovjek na svijetu", prepričavao je, a publika je jedva suzdržavala smijeh.

"Nisam zabio u toj utakmici. Nisam došao ni blizu, jedva da sam i pucao. Jednostavno bi 4,5 igrača letjelo oko mene kad god bih dobio loptu", zaključio je Nistelrooy posvetu legendarnoj Milanovoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo