RONALDO ĆE POLUDJETI KADA OVO VIDI: / Juventusu oduzeti bodovi i morat će ponovo igrati utakmicu protiv velikih rivala

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Utakmica se trebala igrati 4. listopada, međutim Napoli nije doputovao u Torina zbog zabrane lokalnih zdravstvenih vlasti

22.12.2020.
20:24
Profimedia
VOYO logo

Talijanski olimpijski odbor (CONI) donio je odluku da se utakmica Juventus - Napoli koja je registrirana rezultatom 3-0 za torinski sastav zbog Napolijeva nedolaska na utakmicu, mora igrati, a Napoliju je vraćen i bod kojim je kažnjen.

Utakmica se trebala igrati 4. listopada, međutim Napoli nije doputovao u Torina zbog zabrane lokalnih zdravstvenih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dva dana prije utakmice pozitivan je na koronavirus bio Piotr Zielinski, a dan prije utakmice makedonski veznjak Eljif Elmas. Zbog toga je lokalno zdravstveno tijelo (ASL) naložilo klubu da ne putuje u Torono.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Cristiano Ronaldo of Juventus FC reacts during the Serie A football match between Juventus FC and Atalanta BC at Juventus stadium in Torino (Italy), December, 16th 2020. Photo Giuliano Marchisciano / Insidefoto /Sipa USA,Image: 576552875, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Germany, Italy, Japan, and The Netherlands ***, Model Release: no

Juventusu oduzeti bodovi

Međutim, Lega Serie A i Talijanski nogometni savez (FIGC) su presudili da se Napoli nije držao dogovorenih protokola COVID-19 i utakmica je registrirana rezultatom 3-0 za Juventus, a Napoli je kažnjen oduzimanjem jednog boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli se žalio, no dvije njegove žalbe su odbijene. Ipak, treća o kojoj je razmatrao Odbor za garancije sporta Talijanskog olimpijskog odbora, kojim je predsjedao bivši ministar vanjskih poslova Franco Frattini, je presuđena u njihovu korist. Vodstvo Serie A sada mora pronaći slobodan termin za igranje utakmice.

Nakon što mu je vraćen bod, a Juventusu oduzeta tri boda za pobjedu za "zelenim stolom" došlo je do korekcija na ljestvici talijanskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je sada na četvrtom mjestu sa 24 boda koliko ima i Juventus na trećoj poziciji, no torinska "Stara dama" ima bolju razliku pogodaka. Na vrhu ljestvice je Milan sa 31 bodom, a Inter ima bod manje na drugoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo