Serie A / Roma pobijedila Milan, Lazio bolji od Fiorentine: Rebić bez nastupa, Badelju svih 90 minuta

Image
Foto: Vijesti.hr/AP Images

Za Romu su zabili Džeko i Zanolo, dok je za Lazio zabio Correa te Chiesa

28.10.2019.
7:52
Vijesti.hr/AP Images
VOYO logo

Nogometaši Rome i Lazija ostvarili su pobjede u derbijima devetog kola talijanskog nogometnog prvenstva. Roma je na Olimpicu porazila Milan sa 2-1, dok je Lazio identičnim rezultatom u Firenzi porazio Fiorentinu.

Roma je nakon četiri uzastopna remija u svim natjecanjima napokon upisala pobjedu, dok se kriza Milana nastavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo u 38. minuti golom Edina Džeke, izjednačio je Theo Hernandez u 55. minuti, a tri minute kasnije Nicolo Zaniolo je donio Romu novu vodstvo, kasnije se pokazalo i pobjedu. Ante Rebić nije nastupio za Milan koji je u zadnjih šest kola upisao samo jednu pobjedu. Dodajmo kako je Milan u dva kola osvojio samo jedan bod pod vodstvom novog trenera Stefana Piolija. 

U drugom derbiju večeri Lazio je bio bolji od Fiorentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio je poveo u 22. minuti nakon sjajne kontre koju je u pogodak pretvorio Joaquin Correa na asistenciju Cira Immobilea, no samo pet minuta kasnije Fiorentina je izjednačila, također nakon kontre, a strijelac je bio Federico Chiesa na asistenciju Francka Riberyja.

Gosti su stigli do pobjede u 88. minuti golom Immobilea, a u posljednjim trenucima susreta Felipe Caicedo nije realizirao kazneni udarac za goste, njegov udarac obranio je Bartolomiej Dragovski. Milan Badelj je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta pobijedila Udinese

U ranije odigranom susretu Atalanta je u Bergamu 'razbila' Udinese Igora Tudora sa 7-1, a jedan od strijelaca bio je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Momčad Igora Tudora je u prvih osam kola primila svega šest golova, a danas su u Bergamu primili sedam golova u 85 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor može biti i sretan što je njegova momčad primila 'samo' sedam golova jer su domaćini imali još nekoliko sjajnih prilika, a jednom su pogodili i okvir gola. Momčad iz Udina od još težeg poraza spasio je vratar Juan Musso.

Početak nije nagovještavao debakl Tudorove momčadi. Gosti su poveli u 11. minuti golom Stefana Okake, no deset minuta kasnije izjednačio je Josip Iličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus na vrhu ljestvice, Inter ima bod manje

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 33. minuti kada je Nicholas Opoku skrivio kazneni udarac i pritom zaradio crveni karton. Luis Muriel je bio siguran postigavši prvi od svoja tri gola na ovoj utakmici. Među strijelce se upisao i u 48. i 76. minuti ponovo iz kaznenog udarca. Iličić je u završnici prvog dijela zabio svoj drugi gol na utakmici, a među strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić u 52. minuti. Bio je to njegov prvi gol ove sezone. U samoj završnici utakmice za 7-1 je zabio i Amad Traore.

Zanimljivo, upravo je Atalanta jedan od klubova koji je nanio najteži poraz Udineseu u povijesti kluba. U sezoni 1931/32. u Serie B momčad iz Bergama je slavila sa 7-0. Identičnim rezultatom Udinese je izgubio još tri puta, od Milana (1959), Fiorentine (1959) i Barija (1931).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAL je zaustavio Napoli odigravši 1-1. Gosti su poveli u devetoj minuti preko Arkadiusa Milika, a izjednačio je Jasmin Kurtič u 16. minuti. Karlo Letica nije nastupio za domaćine.

Identičnim rezultatom završio je i susret između Torina i Cagliarija. Nahitan Nandez je doveo goste u vodstvo u 40. minuti, a izjednačio je Simone Zaza u 69. minuti. Marko Rog je za goste igrao zadnjih deset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Juventus sa 23 boda, Inter ima bod manje, dok je Atalanta treća sa 20 bodova. Na začelju je Sampdorija sa četiri boda.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo