'Hrvati su nas omalovažavali, bili su bahati'

8.6.2013.
11:29
VOYO logo

Nakon što je VatreneŠkotska šokirala pobjedom 1:0 i tako uzdrmala planove da se na SP putuje izravno, kao vodeća momčad skupine, gostujući napadač Robert Snodgrass koji je zabio jedini pogodak je poručio:

"Hrvati su nas omalovažavali, bili su bahati prije utakmice pa smo to iskoristili u svoju korist kao motivaciju. Znali smo da će biti pod pritiskom, ipak su oni četvrta reprezentacija svijeta. Podcijenili su nas, ali mi Škoti smo izraziti patrioti, te se nismo htjeli predati. Svi smo dali maksimum i osvojili smo tri boda. U našoj je igri bilo mnogo ponosa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je on slavio sa svojim suigračima, Vatreni su tužni napuštali svlačionicu i nisu imali puno toga za reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočarani smo, nema druge riječi. Bio je to dan kada ništa ne ide, kad se poklopi da ništa ne valja. Ja u svojih sto nastupa za reprezentaciju nisam vidio ovakav gol. Sada moramo pokazati da smo momčad, da imamo karakter. Nije da nismo htjeli. Sve je još uvijek u našim rukama, možda i Belgija kiksa, ali imamo i dodatne kvalifikacije. U svlačionici je tuga, glave pognute. Pa, izgubili smo od Škotske koja je posljednja na tablici. Da nas je barem pobijedila Belgija, ne bi mi bilo krivo. Nema alibija, ne tražimo ga", izjavio je Darijo Srnaza Večernjak, a Ivica Olić dodao:

"Uvijek smo se mučili, valjda nam je tako suđeno. Ali nemojte nas otpisati. Vidjet ćemo do kraja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joe Šimunić je bio jako utučen, a za subotu se najavio predsjedniku Davoru Šukeru na sastanak.

"Ljutit sam. Bilo je loše. Imamo još tri utakmice koje moramo dobiti i nadati se da će Belgija kiksati, u što iskreno sumnjam. Imali smo prigodu od 20.15 do 22.05 i nismo je iskoristili. U Walesu smo sretno pobijedili, vidjeli da nikoga ne smijemo podcijeniti, ali očito nismo ništa naučili iz te utakmice. Nismo odigrali u skladu s renomeom četvrte reprezentacije svijeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Igor Štimac je jutro nakon poraza na Facebooku napisao:

"U pobjedi se ne uzvisi, a u porazu ne ponizi!!! Nismo likovali nakon pobjeda i nećemo klonuti duhom nakon jučerašnjeg poraza."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

skupina A

Hrvatska - Škotska 0-1 (Snodgrass 26) Belgija - Srbija 2:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Belgija 19, 2. Hrvatska 16, 3. Srbija 7, 4. Wales 6, 5. Škotska 5 (+1), 6. Makedonija 4

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo