VIDEO: / Rijetko viđena drama! Messijeva Argentina u četvrtfinalu!

Angel di Maria zabio je na odličnu asistenciju Lionela Messija pogodak u 118.

1.7.2014.
12:57
VOYO logo

Činilo se da će pobjednika ovog ogleda odlučiti izvođenje jedanaesteraca, a onda je Lionel Messi još jednom uzeo stvar u svoje ruke. Napravio je prodor po sredini terena, te idealno uposlio Di Mariju koji je iskosa s desne strane odličnim niskim udarcem u suprotni kut zabio i donio neopisivu radost argentinskim igračima i navijačima. Zanimljivo, zabio je Di Maria iz svog 11. udarca na utakmici.

No, tu uzbuđenjima nije bio kraj. U prvoj minuti sudačke nadoknade Dzemaili je glavom s tri metra udaljenosti pogodio vratnicu gola Argentine. Lopta se odbila u njegovu nogu, a nakon toga malo kraj vratnice. Imali su Švicarci još jednu priliku iz slobodnog udarca s 20 metara, kojeg Shaqiri nije dobro izveo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je prošla u četvrtfinale, iako je još jednom ponudila dosta neuvjerljivu izvedbu. Lionel Messi je opet bio njihov spasitelj, igrač koji je donio tu razliku na terenu kod pogotka, kao što je donosi na cijelom prvenstvu. Švicarci imaju za čime žaliti, mogli su, ako ništa drugo, barem do lutrije jedanaesteraca. No, ovo na kraju ipak nije bio njihov dan.

Najbolje dvije prilike u prvom poluvremenu imali su Švicarci. U 27. minuti je Xhaka uputio vrlo neugodan udarac s desetak metara, ali je Romero odličnom intervencijom spriječio pogodak. U 39. minuti, još bolja šansa za Švicarsku. Shaqiri je odlično uposlio Josipa Drmića koji je iskosa s lijeve strane išao sam prema neodlučenom Romeru, koji je prvo krenuo, pa odustao od istrčavanja. Drmić ga je pokušao svladati lobom, ali je to učinio toliko loše, da je zapravo samo gurnuo loptu u naručje argentinskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Argentina u prvih 45 minuta nije pokazala gotovo ništa, ali se u nastavku ipak probudila, te krenula ambicioznije i konkretnije prema golu Švicarske. Higuain je u 62. minuti opasno pucao s glavom, ali je Benaglio odbio loptu iznad grede. Argentinci su nakon toga još povećali pritisak i propustili nekoliko prilika riješiti pitanje pobjednika u 90 minuta. Palacio i Messi nisu koristili šanse za pogodak, pa je utakmica otišla u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svih sedam pobjednika skupina zasad je prošlo u četvrtfinale. Argentina čega boljeg iz posljednje utakmice osmine finala, koju će odigrati Belgija i Sjedinjene Američke Države.

- Dali smo sve što smo imali. Ostavili smo srce i dušu na terenu – izjavio je argentinski reprezentativac Angel di Maria, koji je svojim pogotkom u 118. minuti donio svojoj selekciji pobjedu nad Švicarskom 1-0 u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bili smo cijelo vrijeme u igri i nikada, ni u jednom trenutku nismo odustali. Držim da smo zbog toga zaslužili ovu pobjedu. Stvorili smo dosta šansi. Odlazimo s terena kao pobjednici jer smo to i zaslužili igrom. Pogodak posvećujem supruzi i kćerki koje su ovdje i bodre me – dodao je nogometaš Real Madrida.

- Srećom pa smo ipak uspjeli pobijediti u produžecima. Prvo poluvrijeme je pripalo Švicarskoj, ostatak utakmice smo mi bili bolji. Bila je to dosta čudna utakmica. Sada se moramo odmoriti i pripremiti za četvrtfinale – dodao je Alejando Sabella, izbornik Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski reprezentativac Stephan Lichtsteiner preuzeo je dio odgovornosti za poraz svoje selekcije.

- Zaslužujemo pohvale za našu igru. Nismo zaslužili ovakav kraj. Dokazali smo da smo vrlo dobra momčad. Bila je to krasna utakmica za nas, sve dok nismo primili taj gol. Ja sam izgubio loptu u duelu i nakon toga su oni pokrenuli akciju za gol. Bili smo kažnjeni kada je praktički utakmica već bila gotova. Kakva šteta – jadikovao je 30-godišnji Juventusov desni bočni igrač. FINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13. srpnja: NJEMAČKA - ARGENTINA 1:0 u produžecima (Estadio do Maracana Rio De Janeiro, 21.00)

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. srpnja: BRAZIL - NIZOZEMSKA 0:3 (Estadio Nacional Brasilia, 22.00)

POLUFINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. srpnja: Brazil - NJEMAČKA 1:7 (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 22.00)

9. srpnja: ARGENTINA - Nizozemska 0:0, 4:2 na penale (Arena Corinthians, Sao Paulo, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČETVRTFINALE:

4. srpnja: Francuska - NJEMAČKA 0:1 (Maracana, Rio de Janeiro, 18.00) BRAZIL - Kolumbija 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. srpnja:ARGENTINA- Belgija 1:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00)

NIZOZEMSKA - Kostarika 0:0, 4:3 na penale (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSMINA FINALA:

28. lipnja:BRAZIL - Čile 1:1, 3:2 na penale (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 18.00) KOLUMBIJA - Urugvaj 2:0 (Maracana, Rio de Janeiro, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29. lipnja:NIZOZEMSKA - Meksiko 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 18.00) KOSTARIKA - Grčka 1:1, 5:3 na penale (Arena Pernambuco, Recife, 22.00)

30. lipnja:FRANCUSKA - Nigerija 2:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00) NJEMAČKA - Alžir 2:1 u produžecima (Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. srpnja:ARGENTINA - Švicarska 1:0 u produžecima (Arena Corinthians, Sao Paulo, 18.00) BELGIJA - SAD 2:1 u produžecima (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo