ZANIMLJIVA UTAKMICA / Rijeka doznala protivnika u Konferencijskog ligi: Kosovari za tjedan dana na Rujevici

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U prvom dvoboju kod kuće, Dukagjini je slavio 2:1, a u uzvratu su pobijedili 3:2.

20.7.2023.
19:31
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke igrat će u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv kosovskog Dukagjinija koji je u uzvratnoj utakmici odigranoj u četvrtak u Gibraltaru svladao domaću Europu s 3-2 te s ukupnih 5-3 izborio plasman u sljedeći kvalifikacijski krug.

Image
SLUŽBENO /

Rijeka prodala jednog od najboljih igrača, otišao u drugu ligu

Image
SLUŽBENO /

Rijeka prodala jednog od najboljih igrača, otišao u drugu ligu

Gosti iz Prištine poveli su u 23. minuti iz kaznenog udarca, a uspješan realizator bio je Iljasa Zulfiu. Na isti način je Europa izjednačila u 38. minuti, a strijelac je bio Alberto Quintana. Za novo vodstvo gostiju pogodak je u 47. minuti postigao Arber Shala, Svojim je drugim pogotkom Iljasa Zulfiu u 79. minuti povećao prednost Dukagjinija, da bi u 87. minuti Antonio Vera postavio konačnih 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europa je utakmicu završila s devetoricom igrača na terenu, a gosti s desetoricom. U 29. minuti je kod domaćih isključen Jesus Pozo, a kod Dukagjinija Bujar Shabani. Manu Heredia je drugi isključeni igrač domaće momčadi, a crveni karton je zaradio u 88. minuti.

Jedan igrač radi probleme

Nema sumnje da je najbolji igrač Dukagjinija u ove dvije utakmice bio Zulfiu, koji je postigao tri od pet pogodaka kosovske momčadi pa će na njega obrana Riječana morati posebno paziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice drugog kvalifikacijskog kola Konferencijske lige bit će odigrane već sljedeći tjedan, od 25. do 27. srpnja, kad će Rijeka ugostiti Dukagjini. Uzvrat na stadionu Fadil Vokrri u Prištini na rasporedu je tjedan dana poslije.

Prije prvog europskog ispita, Rijeka će u subotu (18.45 sati) na Rujevici u prvom kolu Hrvatske nogometne lige dočekati momčad zagrebačkog Rudeša, povratnika u elitni razred hrvatskog klupskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo