SJAJAN POGODAK ZA VODSTVO / Rijeka pobjedom u Koprivnici skočila na drugo mjesto ljestvice

Image

U susretu devetog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na gostovanju u Koprivnici pobijedila Slaven Belupo sa 1-0 probivši se na drugu poziciju na ljestvici.

24.9.2023.
19:22
VOYO logo

Pitanje pobjednika razriješio je sjajan pogodak Nike Galešića u 39. minuti utakmice.

Image
BRAVO MARIO /

Pašalić potvrdio domaću pobjedu Atalante

Image
BRAVO MARIO /

Pašalić potvrdio domaću pobjedu Atalante

Prva je zaprijetila Rijeka. Marco Pašalić je u 4. minuti ubacio iz kornera, a Niko Galešić glavom pucao pored gola. U desetoj minuti vidjeli smo prvi konkretan pokušaj domaćina. Tomislav Štrkalj je pucao, no Nediljko Labrović je bio siguran. Kasnije se pokazalo bio je to jedni udarac domaćeg sastava u prvom dijelu prema vratima Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti Marko Pjaca je prošao po krilu, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Ivan Smolčić, no njegov je udarac blokiran, a lopta je završila u korneru.

Kao Messi

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 39. minuti kada je Galešić u Messijevom stilu projurio kroz suparničku obranu i lijepo poentirao za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galešić je primio loptu praktički na rubu svog kaznenog prostora, te krenuo u nevjerojatan prodor. Prvo je pretrčao Štrkalja, a zatim prošao pored Lepinjice i Borasa, te zabio kraj nemoćnog Ivana Suška.

Domaćin je mogao izjednačiti u 51. minuti, ali je Bosec pogodio u blok, u 57. je zaprijetio Mioč, no njegov je udarac zavrpio preko gola. U 61. minuti vidjeli smo novu odličnu akciju Slavena, Hoxha je potegnuo iskosa, ali je pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka skočila na drugo mjesto

Hoxha je zaprijetio u 69. minuti, ali je Labrović bio siguran. Rijeka je mogla zaključiti priču u 89. minuti, no Obregon nije dobro reagirao u izglednoj situaciji.

Rijeka je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto ljestvice sa 16 bodova, dva manje od vodećeg Hajduka. Gorica je treća sa 15 bodova, dok je na četvrtom mjestu Dinamo sa 13 bodova, no "Modre" večeras očekuje gostovanje kod "fenjeraša" Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Slaven Belupo je ovo bio peti poraz nakon kojeg je ostao na devetom mjestu sa šest bodova, pet više od Rudeša.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo