RIJEKA BI SE ZBOG OVOG TREBALA ZABRINUTI: / Spasitelj Dinama kakvog još nismo vidjeli

Image

Bivši hrvatski reprezentativac Sammir, u utorak je po prvi puta od kad se vratio iz Kine u Maksimir, trenirao s momčadi Dinama, pišu Sportske novosti.

1.2.2017.
19:55
VOYO logo

Tri godine nakon bijega iz Maksimira, Sammir se poput velike zvijezde i legende kluba vratio u Dinamo. Igranje u kineskoj ligi, unatoč dobroj zaradi, za njega više nije predstavljalo izazov. Dinamo - je! I sam će Sammir kazati kako je Dinamo njegov klub, a Zagreb njegov grad.

POBJEDA RIJEKE, NE I DINAMA: Petev nabrojao sve što ga smeta

'Vraćam se doma'

"Vraćam se doma", poručio je Sammir nakon što je obznanjeno da se vraća u redove aktualnog prvaka Hrvatske koji ove sezone i ne briljira. Dinamo nakon jesenskog dijela gleda u leđa Rijeci s šest bodova manje. Rijeka je jesenski prvak, Rijeka igra šampionski nogomet i ima dobru priliku po prvi puta u svojoj povijesti osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Sammir je upravo zbog toga i doveden u redove modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasitelj Dinama

Odmah je Filho dobio etiketu spasitelja Dinama. No, spasitelj trenutno i nije u formi. Kako Sportske novosti pišu, vidi se da je Sammir imao dugačku stanku, da 65 dana prije dolaska u Tursku nije trenirao.

Image

"S obzirom na to da se Petev između ostalog odlučio da modri igraju jedni protiv drugih na “skraćenom prostoru”, mogli smo vidjeti kako se Filho snalazi s loptom nakon povratka. Nedostaje mu agilnosti, eksplozivnosti, trkačkog fonda, pravovremenih reakcija... Može se odmah zaključiti da mu stanje nije optimalno. Svakako će mu trebati još vremena da dođe do neke prave forme. Međutim, sve u plavom taboru može razveseliti njegova ozbiljnost i pristup radu", piše novinar Sportskih novosti dobro upoznat sa situacijom u klubu i koji Dinamo prati već dva desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako je usredotočen na trening

U tekstu se ističe kako je Sammir bio jako usredotočen na trening, što u prošlosti često i nije bio slučaj kad je Dinamo u pitanju. Sammir je čest bio kritiziran zbog pristupa obvezama u klubu, volio je izlaske, odlaske na narodnjake. I onda kad nije smio... Sportske ističu i kako je njihov novinar načuo da bi spremnog Sammira mogli dočekati za nekih mjesec i pol dana. Možda dva mjeseca...

"Moramo kazati da je s loptom vješt kao i nekada. S nekoliko virtuoznih poteza podsjetio je na stara vremena. On “šamara” loptu na poseban način", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujem da ću ga do kraja priprema koristiti na nekoj utakmici'

Trener Dinama Ivajlo Petev kazao je:

"Do sada je radio po individualnom programu, a i dalje ima plan po kojem će raditi. Vjerujem da ću ga do kraja priprema koristiti na nekoj utakmici, dobit će neku minutažu", izjavio je strateg modrih nakon jučerašnjeg treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, nogometaši Dinama odigrali su četvrtu pripremnu utakmicu u Turskoj i prvu u kojoj nisu stigli do pobjede. Doduše, od nje su igrače aktualnog hrvatskog prvaka dijelile tek sekunde, no protiv Slovana iz Bratislave je završilo 2-2.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo