REVOLUCIJA KAKVU ARSENAL NIJE VIDIO: / Wenger ostaje i dobit će 200 milijuna za pojačanja, ovo su glavne mete

Image
Foto: AFP
15.4.2017.
9:30
AFP
VOYO logo

Ovaj put zadatak će mu biti provesti klupsku revoluciju s ciljem osiguranja budućnosti kluba nakon odlaska. Za te potrebe osigurat će mu, piše Mirror, 200 milijuna funti za ljetna pojačajna i dvogodišnji ugovor.

Wenger bi tom razdoblju trebao počistiti svlačionicu i dovesti svježu krv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća Arsenalova revolucija otkako je Frrncuz na klupi označila bi odlazak u prvom redu nezadovoljnika, a potom i igrača koji nisu ispunili očekivanja. One prve predvodi Mesut Ozil, a druge Jack Wilshere.

Jedan od ključnih igrača, Nijemac Ozil, jasno je poručio da će otići ako klub ne uskladi ambicije s njegovim, a to su osvajanje trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njih poimence se spominje da će se na izlaznim vratima naći i Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud, David Ospina te Lucas Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal od prodaje namjerava zaraditi 100 milijuna funti te bi ti novci bili u budžetu za pojačanja.

Što se tiče Alexisa Sancheza Mirror tvrdi da je spreman ostati još jednu sezonu jer bi poslije toga postao slobodan igrač. Brojni velikan iskazali su Interes za njega, u prvom redu Chelsea, PSG i Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na kojim pozicijama će Wenger tražiti pojačanja? Englezi navode da će krenuti u potragu za novim vratarom, dvojicom bekova, povučenim veznjakom, te dvojicom krila i napadačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva želja u napadu navodno je Lyonov Alexandre Lacazette. Na radaru su i dvije zvijezde Celtica, lijevi bek Kieran Tierney i napadač Moussa Dembele. Također Arsenal se s Totenhamom i Manchester Cityje namjerava boriti za Wilfreda Zahu.

Što se tiče vratar, dvojica dolaze u obzir. To su Jordan Pickford iz Sunderlanda i Jack Butland iz Stokea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, neće biti promjena samo u igračkom kadru. Za očekivati je da će Wenger morati uvesti nekoliko promjena i u stručnom stožeru, što će se pogotovo osjetiti ako stvari budu krenule na gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opasnosti su trener vratara Gary Peyton, kondicijski trener Tony Colbert te skautska služba.

Vodstvo želi dovesti i novog sportskog direktora, a kandidati su Marc Overm,ns iz Ajaxa te Michael Zorc iz Borussije Dormtund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoba koja stoji iza ovog plana je izvršni direktor Ivan Gazidis, a odlučan je toliko da ga namjerava provesti s Wengerom ili bez njega.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo