REMI U LONDONSKOM DERBIJU DOKAZAO DA JE VRIJEME ZA VAR: / Nakon utakmice priča se samo o sucima

Image
Foto: AFP

Ljuti rivali podijelili su bodove u londonskom derbiju

2.3.2019.
15:38
AFP
VOYO logo

U derbiju 29. kola engleske Premier lige, ujedno okršaju londonskih rivala, Tottenham i Arsenal odigrali su 1:1. Arsenal dugo nije slavio na gostovanju kod Tottenhama, ali danas je sastav Unaija Emeryja bio blizu pobjede na kultnom Wembleyju, ali koštala ih je očajna reakcija Aubameyanga u 90. minuti, kada je imao priliku zabiti iz penala.

Vodeći gol postignut je još u 16. minuti. Alexandre Lacazette gurnuo je loptu prema Aaronu Ramseyu, ovaj izašao sam na Huga Llorisa, obišao ga i zatresao mrežu za 1:0. Harry Kane je u 24. minuti postigao gol za 1:1, ali je gol poništen zbog zaleđa. Imao je Tottenham do kraja prvog dijela šanse preko Sissoka i Kanea, ali je ostalo 1:0 za Topnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme je za VAR

Nekoliko izglednih šansi i u drugom dijelu, da bi u 75. minuti Tottenham stigao do izjednačenja. Iz evidentnog ofsajda dosuđen je penal kojeg je skrivio Mustafi, a Kane je lagano zabio za podjelu bodova. U Premier ligi nema VAR-a, a ova utakmica je upravo pokazatelj da je VAR itekako korisna stvar.

U 90. minuti velika šansa za Topnike nakon što je Sanchez skrivio penal, ali je Hugo Lloris odbranio penal Aubameyangu i ostalo je 1:1. Još je do kraja Torreira zbog oštrog starta isključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo