DRAMA U ZENICI / Rebrov: 'Palo je 330 raketa na naše gradove, naša misija je bila da pokažemo da smo živi'

Image
Foto: Profimedia

Ukrajina je srušila reprezentaciju BiH velikim preokretom u samoj završnici utakmice

22.3.2024.
7:11
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Ukrajine izborili su finalnu utakmicu u svom dijelu dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO nakon velikog preokreta u završnici i pobjede 2-1 u Zenici protiv Bosne i Hercegovine.

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Navijači Bosne i Hercegovine žestoko 'opleli' po Savezu: 'Prodane duše mogu da nam...'

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Navijači Bosne i Hercegovine žestoko 'opleli' po Savezu: 'Prodane duše mogu da nam...'

Nogometaši Bosne i Hercegovine bili su bolji velikim dijelom susreta protiv Ukrajinaca, ali su sve prokockali u samoj završnici. Nakon ubačaja Dedića domaćin je poveo u 56. minuti kada je vlastitu mrežu nespretno pogodio Matvienko. Sve do 85. minute Bosna i Hercegovina je imala pobjedu u šaci, ali je tada krenuo preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je na povratnu loptu dobro reagirao Jaremčuk i u 85. izjednačio, dok je samo tri minute kasnije Dovbik utišao zenički stadion i pogodio za slavlje Ukrajinaca. Nastavljeno je time prokletstvo dodatnih kvalifikacija za Bosnu i Hercegovinu koja je četvrti put pala u toj završnoj fazi na potencijalnom putu prema prvenstvu.

'Trebamo podršku Europe'

Ne mislim da je Bosna pobijedila samu sebe. Naši igrači u napadu su napravili razliku i kada je promijenjena formacija i struktura ekipe BiH mi smo to iskoristili. Naši igrači su htjeli pobjedu i napadali koliko god su mogli. U posljednjih 15 minuta smo kreirali šanse i napadali te smo postigli golove za pobjedu", rekao je izbornik Ukrajine Sergej Rebrov pa zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam igračima da se nadam da će donijeti neki poklon našem narodu koji će biti sretan i zadovoljan tako na nekoliko sati. Prošle noći je palo 330 raketa na naše gradove, i svaki dan rakete dolaze. Naša misija ovdje je bila da pokažemo da smo još uvijek živi i da se još uvijek borimo protiv Rusa i da trebamo podršku Europe. Mislim da ova utakmica pokazuje naš karakter i naše mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo