I ŠTO SAD? / Realu iskrsnuo ogroman problem s Modrićem. Vatreni završio na naslovnicama španjolskih medija: 'Slučaj je posijao sumnju'

Image
Foto: Profimedia

Španjolski mediji, uključujući Marcu objavili su da je Modrićev najnoviji PCR test negativan

18.12.2021.
11:59
Profimedia
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u utorak popodne je osjetio simptome prehlade nakon čega su ga testirali liječnici Real Madrida i ustanovili da ima COVID-19.

Modrić, s 36-godina najstariji igrač Real Madrida, javio se liječničkoj službi čiji je šef hrvatski doktor Niko Mihić. Nakon što mu je brzim antigenskim testom otkriven koronavirus, napravljen je vjerodostojniji PCR test koji je potvrdio da je pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je pak stigla dobra vijest. Španjolski mediji, uključujući Marcu objavili su da je Modrićev najnoviji PCR test negativan. No, ne zna se kada će se vratiti na travnjak jer ovisi o odluci La Lige jer prema njihovom protokolu ako je igrač pozitivan mora biti deset dana u izolaciji bez obzira ako u međuvremenu testovi budu negativni.

Image
Foto: Profimedia

Španjolci zbunjeni Modrićevim slučajem

Međutim, prema mjerama lokalnog stožera svaka cijepljena osoba čiji su testovi bili pozitivni mogu se uključiti u normalne aktivnosti čim opet budu negativni. To znači da bi Modrić mogao zaigrati već ovog vikenda ako je cijepljen jer se utakmica igra u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to nije slučaj s utakmicom protiv Athletica iduće srijede jer su tamo na snazi drugačije mjere te mora biti deset dana u izolaciji.

Image
GROM IZ VEDRA NEBA /

Marca otkriva gdje će Luka Modrić nastaviti karijeru: 'Gotovo je, sve su dogovorili'

Image
GROM IZ VEDRA NEBA /

Marca otkriva gdje će Luka Modrić nastaviti karijeru: 'Gotovo je, sve su dogovorili'

Zbog ovog slučaja i Realova problema s Modrićem, španjolska je javnost ostala poprilično zbunjena. Modrić je, dakle, negativan na PCR testu, što znači da je zdrav, ali nitko ne zna kada će zaigrati. Rekli smo, Modrić deset dana mora biti u izolaciji i to je neovisno o broju negativnih testova, ali sada postoje i zakoni madridskog okruga koji nalažu da cijepljena osoba može prekinuti izolaciju ako joj je test negativan. Dakle, prema pravilniku madridskog okruga, Modrić bi već ove nedjelje mogao normalno zaigrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Slučaj Modrić posijao sumnju'

Ipak, na utakmici s Atheltic Bilbaom u srijedu to mu pravilo neće važiti jer u Baskiji ne vrijede ista pravila i tamo se mora deset dana biti u izolaciji nakon pozitivnog testa bez obzira na sve.

Španjolski mediji kao i javnost dosta su zbunjeni ovom situacijom s Modrićem pa tako AS, u tekstu s naslovom "Slučaj Modrić posijao sumnju: Može li igrati usprkos pozitivnom testu", piše da se "svega 24 sata prije utakmice ne zna hoće li Luka Modrić moći igrati ili ne". Naglasili su iz AS-a kako je takva situacija vrlo zabrinjavajuća u smislu organizacije i protokola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca pak donosi članak s naslovom "Nacionalna besmislica", a u njemu spominju upravo te konfuzne protokole i različita pravila iz različitih dijelova zemlje. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ova situacija s Modrićem razviti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo