REALOVCI, VIDITE LI OVO: / Napoli utrpao sedam komada Bologni, Mertens i Hamšik zabili 'hat-trick'

Image
Foto: AFP, CARLO HERMANN

Nogometaši Napolija su s čak 7:1 slavili u gostima kod Bologne, a prvo ime utakmice bio je belgijski napadač Dries Mertens koji je zabio "hat-trick", već treći ove sezone u Serie A.

4.2.2017.
22:55
AFP, CARLO HERMANN
VOYO logo

U zadnjih osam utakmica, Mertens je zabio čak 11 golova, vodeći je strijelac Serie A sa 16 golova, a iz dvoboja u Bologni posebno vrijedi izdvojiti njegov pogodak za 3:0 iz slobodnog udarca.

Zanimljivo, Napoli je i prošle sezone imao "capocannonierea", to je bio Gonzalo Higuain, koji je postigao 36 golova, a Juventus ga je platio 90 milijuna eura. Večeras je Mertens nadmašio Higuaina koji na ljestvici strijelaca ima 15 golova, ali Stara dama sutra igra derbi protiv Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to sjajna utakmica s osam golova, uz promašeni kazneni udarac, dva crvena i četiri žuta kartona. Napoli je fantastično ušao u susret i već nakon šest minuta je vodio 2-0 golovima Mareka Hamšika (4) i Lorenza Insignea (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Destro promašio penal za Bolognu, isključeni Callejon i Masina

U 26. minuti domaćin je mogao smanjiti rezultat, ali je Mattia Destro loše izveo jedanaesterac, točnije njegov udarac je obranio Pepe Reina. Kazneni udarac je skrivio Jose Callejon igrajući rukom u kaznenom prostorom. Još veću glupost Španjolac je napravio dvije minute kasnije kada je zbog oštrog prekršaja zaradio crveni karton.

No, u 32. minuti na 'hlađenju' mu se pridružio i domaći branič Adam Masina koji je kao posljednji igrač obrane skrivio prekršaj. Slobodnjak je sjajno izveo Dries Mertens zabivši za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 36. minuti Vassilis Torosidis je smanjio na 1-3, ali je do konca prvog dijela Napoli zabio i četvrti pogodak, a strijelac je ponovo bio Mertens. Hamšik je u 70. minuti zabio za 5-1, a potom u 74. minuti fantastičnim udarcem sa 20 metara zabio u rašlje za 6-1.

Nevjerojatnu predstavu Napoli je zaključio u sudačkoj nadoknadi trećim golom Mertensa za konačnih 7-1. Bio je to njegov 16. pogodak ove sezone i trenutačno je vodeći strijelac Serie A. Iza Mertensa su Edin Džeko (AS Roma), Mauro Icardi (Inter) i Gonzalo Higuain (Juventus) sa po 15 postignutih pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dai.ly/x5an4iq

Rogu 10 minuta

Marko Rog je za goste nastupio u zadnjih 10 minuta, a bio je to njegov četvrti ligaški nastup. Ivan Strinić nije nastupio za Napoli, ali je prve minute u Bologni je upisao Bruno Petković koji je ove zime stigao iz drugoligaša Trapanija. Petković je u Italiju preselio 2013. kada je iz Hrvatskog dragovoljca otišao u Cagliari. Potom je igrao na posudbama u Vareseu, Reggiani i Virtus Entelli. Prošle godine je potpisao ugovor za drugoligaša Trapani u čijem dresu je postigao 10 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Juventus sa 51 bodom, Napoli je drugi sa 48 bodova, a Roma je treća sa bodom manje. Torinsku 'Staru damu' u nedjelju očekuje veliki derbi protiv Intera, dok će Roma u utorak ugostiti Fiorentinu.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo