Neuobičajeno slab /

Realova večer za pamćenje, Lukina utakmica za zaborav: Modrić statistički jedan od najslabijih u spektaklu

Image
Foto: Profimedia.hr

Za Modrića se sudeći po statistici i dojmu ne može reći da je puno griješio. Razlog njegove loše ocjene je što je vrlo malo sudjelovao u igri te mu je većina statističkih kategorija neuobičajeno prazno

5.5.2022.
14:45
Profimedia.hr
VOYO logo

Santiago Bernabeu je u srijedu navečer svjedočio još jednom nevjerojatnom preokretu u režiji igrača Kraljevskog kluba koji ove godine pod palicom neuništivog Carla Ancelottija igraju sezonu kakvu svijet još nije vidio.

U sva tri ogleda nokaut faze, Real je izgubio jednu utakmicu, a uz to se svaki puta nalazio i u iznimno teškim situacijama, reklo bi se gotovo bezizlaznim. Tako je bilo i u uzvratu protiv Manchester Cityja. Naime, Kraljevi su u prvoj utakmici poraženi s 4:3, a u Madridu su na početku šestominutne sudačke nadoknade gubili s 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najupečatljiviji dio Modrićevog nastupa - sukob s Laporteom

Svi su mislili da je tu kraj Realovom putu u Ligi prvaka no oni se nisu s tim složili. U samo dvije minute su okrenuli rezultat i utakmicu odveli u produžetke, a onda već u četvrtoj minuti prvog produžetka u potpunosti sve okrenuli u svoju korist nakon Benzeminog penala.

Image
Kao nitko prije /

Realov epski preokret, Ancelottiju donio još jedan spektakularan rekord

Image
Kao nitko prije /

Realov epski preokret, Ancelottiju donio još jedan spektakularan rekord

U preokretima koje su Kraljevi ove sezone kreirali u Ligi prvaka ove sezone često je ključnu ulogu igrao kapetan Vatrenih Luka Modrić. Ipak, sinoć ti nije bio slučaj. Naime, Modrić je bio dosta ne zamjetan, a vezna linija Cityja ga je kvalitetno markirala i samim tim ga dobrim dijelom utakmice isključila iz igre. Dovoljno o njegovom učinku govori činjenica da je najupečatljiviji dio njegova nastupa bio sukob s Laporteom na početku utakmice zbog kojeg je zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav dojam potvrđuje i statistika SofaScorea. Modrić je treći najslabije ocijenjen igrač koji je nastupio sinoć u Madridu. Lošiju su predstavu pružili samo Cityjev vratar Alison te Vinicius kojemu je Walker stvarao ogromne probleme te ga prisilio na čak 22 izgubljene lopte i 12 izgubljenih duela. Spomenuti dvojac je zaradio ocjenu 6.

Treći najslabije ocijenjeni igrač na terenu

Za Modrića se sudeći po statistici i dojmu ne može reći da je puno griješio. Razlog njegove loše ocjene je što je vrlo malo sudjelovao u igri te mu je većina statističkih kategorija neuobičajeno prazno.

Tako Luka nije upisao ni jedan dribling, ključno dodavanje, start na loptu, zračni duel, udarac u okvir ili izvan okvira gola. Tek mu je jedan šut blokiran, a dobio je i samo jedan duel na tlu. Promašio je tri duge lopte i jedan ubačaj, a imao i svega 43 dodira s loptom u 75. minuta. Uz to je izgubio i osam lopti što mu je donijelo skromnih 6.3 na kraju.

Image

Modrić je ove sezone u Ligi prvaka na visokih 7.12 te je jedan od najbolje ocijenjenih igrača Reala. Čak što više u cijeloj je sezoni odigrao samo tri utakmice ovako slabo ili slabije. Riječ je o teškom porazu na Bernabeu protiv Barcelone (0:4) u ožujku ove godine, krajem studenog u pobjedi protiv Seville (2:1) i porazu od Espanyola u studenom 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zaključiti je da se ovakve partije Modriću usprkos poznim igračkim godinama ne događaju često tako da razloga za brigu nema, pogotovo zato što je Real u još jednom europskom finalu.

Ako Kraljevi uzmu titulu, Modriću će to biti peti puta da diže trofej te će sam ostati na vrhu po broju naslova europskog prvaka među hrvatskim nogometašima. Mateo Kovačić ima četiri kao i Luka u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo