NAJAVA IZ AUSTRIJE /

U Salzburg dolaze 'Serijski prvaci iz maksimirske šume'

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Šest dana uoči tog susreta, Dinamo su predstavili njegovi rivali na svojoj službenoj stranici pod naslovom: 'Serijski prvaci iz maksimirske šume'

17.10.2024.
19:14
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamov sljedeći protivnik u Ligi prvaka bit će momčad RB Salzburga. Već za šest dana Modre čeka to izazovno gostovanje koje bi moglo biti jako bitno u perspektivi konačne ljestvice Lige prvaka jer se mnogi Dinamovi navijači nadaju da bi se u Austriji moglo doći do bodova koje bi Dinamu dali šansu da se u idućim utakmicama bori za ulazak u knock-out fazu najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Image
LIGA PRVAKA /

Dinamo dobio 1500 ulaznica za Salzburg. Nećete vjerovati koliko koštaju

Image
LIGA PRVAKA /

Dinamo dobio 1500 ulaznica za Salzburg. Nećete vjerovati koliko koštaju

Šest dana uoči tog susreta, Dinamo su predstavili njegovi rivali na svojoj službenoj stranici pod naslovom: "Serijski prvaci iz maksimirske šume". Austrijanci su se najprije podsjetili trenerske karijere Nenada Bjelice koja je započela upravo u Austriji gdje je trenirao četiri kluba: FC Kärnten, Lustenau 07, WAC koji je uveo u Budnesligu pa prešao u bečku Austriju koju je uveo u Ligu prvaka 2013. godine upravo preko Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburžani su se potom dotaknuli Dinamove trenutne forme posebno podvlačeći težak poraz od Bayerna, ali i činjenicu da su Modri trenutno dva boda iza ljutih rivala iz Splita u domaćem prvenstvu. Nije, naravno, promaklo Austrijancima da je Dinamo od 2006. do danas tek jedne sezone propustio uzeti naslov prvaka države.

Austrijanci si istaknuli da je Dinamov najveći uspjeh u povijesti osvajanje Kupa velesajamskih gradova 1967., te objasnili kako se u hrvatskoj nogometnoj povijesti ta pobjeda naziva "Čudom maksimirske šume" zbog dijela Zagreba u kojem se nalazi stadion Dinama, ali i park te zoološki vrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavu zaključuju pregledom dosadašnjih susreta Dinama i Salzburga u kojima je klub sa sjevera Austrije neporažen. Mi se nadamo da će se ta činjenica promijeniti već u srijedu.

POGLEDAJTE VIDEO: Je li Dinamo oštećen za penal na Petkoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo