RAZOTKRIVENI DO KRAJA: / Sramota kakve nema! U FIFA-inoj mafiji su bili čak i Japanci!

Image
Foto: AFP

Korupcijski skandal u FIFA-i i dalje se razotkriva, a sada je u medije procurilo kako i zašto su nogometni dužnosnici uzimali novac.

19.6.2015.
10:34
AFP
VOYO logo

Mehanika posla je bila laka, novac bi ušao u Južnoameričku nogometnu federaciju (CONMEBOL), a predsjednik Nicolás Leoz bi novac s računa COMNEBOL-a prebacio na više privatnih. Podsjetimo, on se trenutno nalazi u kućnom prtivoru u Paragvaju i čeka izručenje SAD-u gdje je optužen zbog korupcije, prijevare, podmićivanja, pranja novca i kriminalnog udruženja. Leoz je vodio CONMEBOL od 1986. do 2013. godine, a ujedno je bio i dopredsjednik FIFA-e.

Mito sa svih krajeva svijeta

Svjedok koji je sve ispričao i medijima, radio je za COMNEBOL 15 godina, te je ispričao kako je mito stizao sa svih krajeva svijeta, od Tokija do New Yorka. Kasnije bi nogometni oci samo ga proslijedili na svoje privatne račune u Paragvaju, Brazilu, SAD-u i Panami, a ponekad bi koristili račune najbliže rodbine i supružnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"CONMEBOL je dobio 1.5 milijuna dolara od Japanskog nogometnog saveza kako bi njeni članovi podržali kandidaturu Japana i Južne Koreje za domaćinstvom SP-a 2002. godine", otkrio je svjedok i istaknuo kako je Leoz na svoj račun prebacio 1.2 milijuna dolara, glavni tajnik CONMEBOL-a Eduardo de Luca je u džep pospremio 200.000, a okruglih 100.000 je otišlo Zorani Dannis, koja je vodila malenu marketinšku agenciju u SAD-u koja je 'nekim čudom' prodavala TV prava za najveća nogometna natjecanja u Južnoj Americi.

FBI ih nije ni istraživao

"Takvih je poslova bilo mnogo i čak nisam sve niti mogao znati. Kako je novac samo stizao i odlazio na privatne račune, postalo je nemoguće razdijeliti Leozov i CONMEBOL-ov račun", zaključio je 'druker' nogometne mafije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo u cijeloj priči jest i detalj da SP 2002. godine navodno nije bilo niti sumnjivo istražiteljima FBI-a, dok su istraživali sva ostala Svjetska prvenstva u novije vrijeme. Očito, niti jedno nije čisto. Pa, čak niti Japanci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo