Razotkrivena tajna Beckhamovog transfera u PSG

Jedan od najvećih transfera u siječanjskom prijelaznom roku definitivno je onaj Davida Beckhama u francuski PSG.

3.2.2013.
12:16
VOYO logo

"Pet mjeseci koliko ću provesti u PSG-u do kraja sezone neću primati plaću. Sav novac namijenjen za to ići će u dobrotvorne svrhe", bile su Beckhamove riječi na službenom predstavljanju.

Mnogi su se pitali zbog čega je tome tako, iako je odgovor, vjerojatno, vrlo logičan – francuski porez! Gérard Depardieu, bivši francuski, a odnedavno ruski glumac, promijenio je državljanstvo upravo zbog francuskog poreza koji će iznositi 75 posto, ali samo za bogate ljude! Beckham spada u tu kategoriju, a uskoro će i imati prebivalište u Parizu, pa bi i on trebao plaćati ogroman porez Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši kapetan engleske reprezentacije je, čini se, to vješto izbjegao, te će narednih pet mjeseci igrati za minimalac (nešto više od 2000 eura), a sav taj novac ići će u dobrotvorne svrhe, kako je i sam rekao.

Uistinu se postavlja pitanje koji je pravi razlog zbog kojeg je engleska legenda stigla do kraja sezone u PSG. S obzirom na to da mu je već 37 godina, teško će svojom trkom pomoći pariškoj momčadi, koja puca na sam vrh Europe. Francuski mediji uglavnom pišu da je riječ o čistom marketingu, ali ne vezanom za klub, već za Katar i Svjetsko prvenstvo koje će se u toj državi odigrati 2022. godine. Podsjetimo, vlasnici PSG-a su Katarani, a oni su, šuška se, ponudili Beckhamu 20 milijuna eura da postane glavni promotor najvećeg nogometnog natjecanja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da će posljednji dani nedvojbeno velike karijere koju je imalo dijete Manchester Uniteda proći u marketinškom tonu, baš kao i što je to bilo kada je bio sjajno desno krilo Crvenih vragova, a kasnije Real Madrida, Milana i Los Angeles Galaxyja.

Recimo za kraj da se Beckhamovo bogatstvo procjenjuje na nešto malo manje od 200 milijuna eura, tako da mu mjesečna plaća u PSG-u definitivno neće nedostajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo